StoryEditorOCM
Đirada#VIRSKOLJETO2022

Na otočku pozornicu popet će se Ivan Zak: "Na Viru se uvijek se osjećam kao doma! Publika je moje kormilo i znam da će biti odlično"

Piše K. Škrbić
22. srpnja 2022. - 12:38

U estradnim krugovima se kaže da pravo ljeto počinje tek kada Ivan Volarić Zak izbaci novi hit.

Kako je Zakova nova pjesma "Riskiraj" imala 2 milijuna pregleda na YouTube kanalu u nešto više od mjesec dana prikazivanja, od lipnja do druge polovice srpnja, ljeto je očigledno počelo – i to na njegovim koncertima u Mariji Bistrici prije dvadesetak dana, ili tjedan dana kasnije u varaždinskom Svetom Iliji.

U subotu Zak dolazi na otok Vir gdje je prošle godine pjevao na Virskoj noći, odnosno vraća se na istu pozornicu na kojoj je prije tri godine zaključio Virsko ljeto 2019. Zakovi fanovi na otoku su brojni, od domaćih ljubitelja velike hrvatske pop zvijezde do njegovih Zagrepčana i Slovenaca koji u ljetnoj sezoni u velikom broju borave u Viru.

- Kad dođem na otok Vir uvijek se osjećam kao da sam doma, naročito u špici sezone kada veliki broj mojih prijatelja ljetuje u Viru. Volim kada se dogodi taj neki lijepi spoj mještana koji slušaju moju glazbu i mojih Zagrepčana, a nikako ne smijem zaboraviti Slovence kojih je ljeti jako puno na otoku. Unazad deset godina u Sloveniji sam sjajno prihvaćen, napravio sam jako veliki broj koncerata u mnogim slovenskim mjestima i gradovima, pa se veselim koncertu na kojemu će biti moja najbrojnija publika. Vir je mjesto koje ne želim propustiti tijekom sezone nastupa - veseli se Zak subotnjem koncertu.

image

ivan zak na Viru

Vir/Slobodna Dalmacija

Zna se koncertni standard i redoslijed; fešta u Viru počet će velikim hitom "Duguješ mi ljeto", a onda slijede svi Zakovi hitovi i podsjetnik na 2021. kada je zagrebačka zvijezda optimistički i proročki zapjevala "Ide bolja godina“.

- Svi će se složiti da je došla bolja godina, jer sada ipak sve bolje funkcionira. Nije sve u znaku one boleštine koja nam je obilježila život posljednje dvije godine, pa iako je korona još uvijek tu, može se reći da se ljudi bolje osjećaju i da posljedice bolesti nisu tako teške. Sama pjesma ima pozitivne vibracije i širi dobar duh boljeg vremena. No kako nastupam na Virskom ljetu, onda je koncert prikladno početi s pjesmom "Duguješ mi ljeto“ - kaže Zak koji, naravno, neće propustiti priliku da virskoj publici u subotu predstavi aktualnu pjesmu "Riskiraj“.

Riječ je o pjesmi, ističe glazbena kritika, koja se uspješno naslanja na novu i zreliju etapu Zakove karijere.

- Pjesma je odlično prihvaćena, već je dva-tri tjedna u vrhu nacionalnih glazbenih top lista. Mogu reći kako nakon dužeg vremena imam jedan dobar hit, a na Viru ćemo ga prvi put čuti uživo - dodaje zagrebački pjevač poznat po sjajnom odnosu s publikom i još boljoj koncertnoj atmosferi.

image

ivan zak na Viru

Vir/Slobodna Dalmacija

- Veselim se koncertu za koji standardno imam neku set listu pjesama, ali se rijetko, nažalost mog benda, toga pridržavam. Jednostavno me koncert ponese, osjetim raspoloženje i energiju publike, pa mijenjam raspored pjesama i prilagođavam ga svojim fanovima. Publika je moje kormilo na koncertu, kako oni kažu, tako ja radim - ističe Zak. Koncert Ivana Zaka počinje od 22 sata u subotu 23. srpnja na virskoj rivi, a ulaz je besplatan.

25. travanj 2024 06:10