StoryEditorOCM
ĐiradaZA SVAKOG PO NEŠTO

Na Pakleničkoj rivijeri "zahuktava" se program ljetnih događanja: zabava na nekoliko lokacija u Starigradu, Selinama i Tribnju

Piše Zadarski.hr
16. srpnja 2024. - 18:34

Kako se ljeto bliži svom vrhuncu na Pakleničkoj rivijeri se „zahuktava“ i program ljetnih događanja sastavljen od raznovrsnih programa na nekoliko lokacija u Starigradu, Selinama i Tribnju.

Ovaj tjedan program počinje nastupom zadarskog benda Pacific Bullets koji će kao uvijek ponuditi dobru zabavu uz svima dobro poznate rockabily, swing i evergreen hitove. Nastup će se održati na ljetnoj pozornici u Starigradu u srijedu 17.srpnja sa početkom u 21 sat.

U četvrtak 18.srpnja u Seline stiže klapa Mirakul, gdje će održati koncert u sklopu turneje povodom 20 godina postojanja. Koncert će se održati ispred crkve Blažene Djevice Marije s početkom u 21 sat.

Vikend počinje još jednom ribarskom fešticom u Starigradu koje se i ovog ljeta održavaju petkom a nastavlja se sajmom Domaće je najbolje u sklopu kojega će vlastite domaće proizvode predstaviti mali proizvođači iz raznih krajeva Hrvatske.

image

Plaža Jaz

Ivan Čorić/Slobodna Dalmacija

U nedjelju 21.srpnja počinje ljetni program događanja na plaži Jaz i to filmskim hitom Barbie u sklopu ljetnog kina nedjeljom, dok će se srijedom na ovoj lokaciji održavati akustične glazbene večeri. Prva na redu je 24. srpnja uz Zoom Acoustic Experience bend a 31.srpnja stiže Tedi Spalato u pratnji Damira Rakića na gitari.

Novouređena plaža Jaz se pokazala odličnom lokacijom za cjelodnevni boravak posjetitelja, što je i bila namjera Općine Starigrad koja je prije nekoliko godina uredila ovaj prostor uz pomoć Ministarstva turizma i sporta. Radi se o raskošnom šljunčanom žalu nastalom uz ušće potoka Velika Paklenica, danas uređenoj plaži opremljenoj tuševima, sanitarnim čvorom, kabinama za presvlačenje, ugostiteljskom ponudom i rekreativnim sadržajima poput vodenog parka, vježbališta na otvorenom, terena za košarku i odbojku na pijesku, dječjeg igrališta, parasailinga, veslanja na dasci itd.

Plaža Jaz se nalazi između Starigrada i Selina te raspolaže velikim parkiralištem, što je čini pristupačnom velikom broju posjetitelja. U večernjim satima plaža postaje ugodno mjesto za šetnju te uživanje u glazbenim i filmskim programima.

Od ostalih događanja u srpnju za izdvojiti je nastup Abbaring tribute benda 23. srpnja u Starigradu, feštu sv. Jakova u Selinama 25.srpnja, gostovanje dječjeg kazališta Suncokret u Tribnju 27.srpnja te večer tradicije uz gastro i folklorni program KUD-a Vrsi 30. srpnja u Starigradu.

08. rujan 2024 02:03