StoryEditorOCM
ĐiradaPOČAST ŽRTVAMA

Na projekciju filma "Slike iz života ratnika" dolaze heroji obrane Vukovara i Nadina

Piše HVIDR-a Zadar
18. lipnja 2020. - 10:51

U subotu, 20. lipnja, u Nadin dolaze heroji Vukovara odati počast žrtvi Nadina, izvijestili su iz Udruge HVIDR-a Zadar.

Program počinje u 20 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomenika Nadinu svim civilnim i vojnim žrtvama (na službenom protokolu sudjeluje i Hrvatska vojska uz postrojavanje svih hrvatskih ratnih zastava )

U 20:45 sati na igralištu Osnovne škole Nadin bit će održana projekcija filma "Slike iz života ratnika" redatelja Silvija Mirošničenka.

Glavni protagonist filma je pukovnik Ivan Anđelić Doktor kao i pukovnik Ivica Arbanas Lipi. Važno je napomenuti kako je njihov suborac, dragovoljac obrambenog Domovinskog rata, Vukovarac Nikola Margarin porijeklom iz mjesta Korlata pokraj Nadina. I on dolazi u subotu u Nadin i prvi puta će vidjeti ove krajeve iz kojih potječe i upoznati ljude iz svoje obiteljske loze.

Među nazočnima bit će i jedan pripadnik Tigrova, maloljetni dragovoljac Zvone Gelemanović kojega je Šljivančanin iznio kao ranjenika iz vukovarske bolnice. Biti će tu i Zdenko Štefančić, također pripadnik 4. Vukovarske bojne 3. Gardijske brigade kojoj je na čelu bio pukovnik Ivica Arbanas. Gospodinu Štefančiću su 1993. g. u Borovu selu srpske paravojne formacije potpomognute JNA ušle u njegovu obiteljsku kuću te zvjerski ubili njegovu četverogodišnju kći Martinu Štefančić i njegovu majku Bernardicu Štefančić.

Ulaz je za sve besplatan, a nakon projekcije filma bit će organizirano druženje. Svi će imati priliku osobno se družiti s herojima obrane grada Vukovara i Nadina. Posebno su mladi pozvani, naglašavaju iz HVIDR-e Zadar.

20. travanj 2024 00:03