StoryEditorOCM
ĐiradaDOGAĐAJ SEZONE

Na Vrškoj noći nastupit će legendarni - Željko Bebek!

Piše Zadarski.hr
1. kolovoza 2023. - 21:46

U srijedu, 2. kolovoza od 21,30 sati na glavnoj rivi u Vrsima posjetitelje očekuje događaj sezone - Vrška noć na kojoj će nastupiti legendarni Željko Bebek. Bebek je tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća pjevao u sastavu Kodeksi, jednom od poznatijih sarajevskih sastava tog vremena prije nego što je stupio u Bijelo dugme početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Željko Bebek je bio član grupe Bijelo dugme u razdoblju od 1974. – 1984., koje glazbeni kritičari označavaju najboljim za grupu. Nakon nesuglasica s Goranom Bregovićem, Bebek napušta grupu u travnju 1984. i ubrzo snima albume Mene tjera neki vrag i Željko Bebek i Armija B. Albumi, međutim, ne postižu očekivani uspjeh. Bebek se ponovno vraća na glazbenu scenu 1989. kada snima dva nova albuma Niko više ne sanja i Pjevaj moj narode koji nailaze na pozitivne kritike i s kojih se izdvajaju hitovi "Da je sreće bilo", "Da zna zora", "Sinoć sam pola kafane popio", "Laku noć svirači", "Fatima" te posebno "Oprosti mi što te volim". Tijekom devedesetih godina Bebek je snimio još pet samostalnih albuma i s hitovima "Tijana", "Dabogda te voda odnijela", "Čaša otrova", "Odlazim", "Kučka nevjerna".

Njegov za sada posljednji samostalni album je izdan 2000. godine pod nazivom Ošini po prašini. Na povratničkoj turneji Bijelog dugmeta 2005. godine, Željko Bebek je pokazao svoje fascinantne glasovne sposobnosti te se, po mišljenju kritičara, svrstao u vrh pjevača s prostora nekadašnje Jugoslavije. Bebek je i danas aktivan te zajedno s kolegama i prijateljima Mladenom Vojičićem i Alenom promovira projekt "Kad bi bio bijelo dugme - Bebek, Tifa, Alen" dvoranama Europe i svijeta.

Tijekom večeri, Turistička zajednica Općine Vrsi dodijelit će nagradu za najboljeg gosta, a nakon Željka Bebeka, na pozornicu će stupiti bend Propeleri. Ulaz je besplatan.

26. rujan 2023 10:07