StoryEditorOCM
ĐiradaOD PETKA DO NEDJELJE

Nacionalni susret sjemeništaraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine održava se u Zadru

Piše ines Grbić/zadarska nadbiskupija
3. svibnja 2023. - 12:02

Nacionalni susret sjemeništaraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine pod geslom „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15,16) održava se u Zadru od petka, 5. svibnja do nedjelje, 7. svibnja.

Nadbiskupsko sjemenište ‘Zmajević‘ u Zadru domaćin je ovogodišnjeg Nacionalnog susreta dijecezanskih i redovničkih sjemeništaraca iz Hrvatske i BiH koji se tradicionalno održava početkom svibnja, svaki put u drugoj nad/biskupiji.

Na tom tradicionalnom Nacionalnom susretu sjemeništaraca sudjeluju sjemeništarci iz Nadbiskupskog sjemeništa ‘Zmajević‘ iz Zadra, Nadbiskupskog sjemeništa iz Splita, Franjevačkog sjemeništa iz Sinja i Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba. Susretu će nazočiti i zadarski nadbiskup Milan Zgrablić.

Susret započinje okupljanjem sudionika u večernjim satima 5. svibnja u Zadru.

Program središnjeg dana susreta, u subotu, 6. svibnja, započinje jutarnjom molitvom. Nakon doručka slijedi predstavljanje sjemeništa s početkom u 9 sati. Sportska natjecanja sjemeništaraca predviđena su za 10 sati. Nakon ručka uslijedit će obilazak Zadra i hodočašće u Nin gdje će u župnoj crkvi sv. Anselma sjemeništarci i njihovi odgojitelji slaviti misu s početkom u 17 sati.

Nakon večere i povratka u Zadar predviđeno je zajedničko druženje u prostorima sjemeništa ‘Zmajević‘.

Zadnjeg dana susreta, u nedjelju, 7. svibnja, predviđen je radni susret odgojitelja, a potom i središnje misno slavlje s početkom u 11 sati u katedrali sv. Stošije u Zadru.

17. lipanj 2024 05:38