StoryEditorOCM
Đirada5. i 6. TRAVNJA

Najavljen trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024, očekuje se preko 1400 sudionika

Piše Zadarski.hr
18. ožujka 2024. - 14:24

U Turističko-informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra predstavljen je međunarodni dvodnevni trkački spektakl Rentlio Zadar Night Run 2024. Natjecanje, u organizaciji Triatlon kluba Zadar i Škole trčanja Zadar, će se održati u Zadru 5. i 6. travnja, a sastoji se od pet utrka:

· Maraska Mali Zadar Night Run - utrke za djecu (5.4.2024.)

· Rentlio Zadar Night Run 2.5 km - Đir po gradu (6.4.2024.)

· Rentlio Zadar Night Run 5 km (6.4.2024.)

· Rentlio Zadar Night Run 10 km (6.4.2024.)

· Rentlio Zadar Night Half Marathon 21.097 km (6.4.2024.) - najveći polumaraton u povijesti Zadra.

Očekivani broj sudionika je preko 1400.

„Mogu najaviti da se očekuje porast broja sudionika u svim utrkama te da za sada imamo više od 500 prijavljenih trkača koji dolaze iz ostalih dijelova Hrvatske te iz europskih zemalja. U projektu sudjeluje preko 120 volontera i organizatora. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe jednoj od utrka jer Rentlio Zadar Night Run ima za svakog po nešto, od utrka za predškolsku djecu do polumaratona za predanije trkače. Vratili smo i utrku od 2.5 km – Đir po gradu, najkraću dionicu utrke na koju pozivamo sve one koji žele započeti svoju trkačku priču. Ponosni smo i na plemeniti cilj naše utrke. Naime, dio novčanih sredstava prikupljenih od startnina donirat ćemo Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka”, rekao je Jurica Šango, direktor utrke te utemeljitelj i voditelj Škola trčanja Zadar.

Generalni sponzor utrke je tvrtka Rentlio čiji je osnivač i izvršni direktor Marko Mišulić istaknuo:

„Zahvaljujući višegodišnjem trudu organizatora i volontera Zadar se našao na listi nevelikog broja europskih gradova koji se mogu pohvaliti vlastitim polumaratonom i utrkom koja okuplja više od tisuću trkača. Ponosan sam što tako nešto, kao zadarska tvrtka, možemo podržati i nestrpljivo čekamo start jedne od najljepših noćnih utrka u Europi“.

Veliki doprinos organizaciji dala je i TZ grada Zadra u čije je ime direktorica Iva Bencun poručila:

„Izuzetno mi je drago da Zadar ima jednu ovakvu utrku i to još noćnu! Zadar Night Run pratim od samih početaka, nekad sam trčala, nekad volontirala…Iskreno ne znam što mi je bilo draže. Energija svih tih ljudi koji sudjeluju ne da se riječima opisati, to treba doživjeti. Nadam se da će nam se i ove godine pridružiti čim više trkača te da će opet uživati u jedinstvenim vizurama našeg grada i ponijeti lijepu uspomenu na Zadar.“

Dragan Jurjević, rekreativni trkač iz Zadra je poručio:

„Sa ekipom sam prošao dosta utrka i svaka ima neku svoju posebnost. Zadarska noćna utrka je sa te strane jedinstvena. Noćni ambijent, gradske ulice rezervirane za trkače i izvanredna atmosfera su garancija za dobru

27. travanj 2024 20:55