StoryEditorOCM
ĐiradaBOGAT PROGRAM

Nakon dvije digitalne Noći muzeja, Arheološki muzej Zadar poziva: ovaj put dođite na staro mjesto- u muzeje!

Piše Zadarski.hr
21. siječnja 2023. - 15:18

Nakon dvije digitalne Noći muzeja Arheološki muzej Zadar poziva sve da, ovaj put, dođu na starom mjestu i to u na Trgu opatice Čike 1 i u Muzeju ninskih starina AMZD na Trgu Kraljevac 8 u Ninu. 

- Za vas smo, osim niza izložbi, priredili više programa u kojima možete sudjelovati i zato ako imate neku staru arheološku priču, želite ispisati brodsku konstrukciju na 3D pisaču i izraditi brod koji se šije ili možda sagraditi muzej po vašoj mjeri, pridružite nam se u petak, 27. siječnja 2023. Program započinje u 18.00. Posjetitelji koji podijele s nama svoje utiske o tome zašto su im muzeji važni mogu sudjelovati u nagradnoj igri i osvojiti najpopularnije naušnice iz Visočana - stoji u pozivu muzeja.

image
Vladimir Ivanov/Cropix/Cropix

Za su ovu priliku organizirali besplatan prijevoz autobusom u Nin gdje će se obići arheološke lokalitete i sudjelovati u programu Muzeja ninskih starina AMZD.

- Na putovanje se kreće, uz pratnju kustosa Muzeja Vladimira Kusika, sa starog autobusnog kolodvora na zadarskom poluotoku (Liburnska obala) u 17.30. Povratak iz Nina planiran je u 21.00. Molimo sve zainteresirane da se zbog ograničenog broja mjesta prethodno najave na 023/250 – 613.  Muzeji su važni! Da, ali samo ako ste i vi s nama - kažu iz AMZ.

image

bogat program muzeja

Amzd/Slobodna Dalmacija
05. svibanj 2024 00:47