StoryEditorOCM
ĐiradaOVOG VIKENDA

Nakon dvije godine pauze vraća se Paški ljetni karneval, najstariji ljetni karneval u Hrvatskoj

Piše Zadarski.hr
26. srpnja 2022. - 17:59

Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag pozivaju ljubitelje maškaranog ludovanja na 63. Paški ljetni karneval koji će se održati u petak, 29. i subotu, 30. srpnja 2022. godine.

Domaćini su pripremili pregršt zabave i veselja kroz ova dva dana, a velika karnevalska povorka krenut će petak u 20.30 sati sa trajektnog pristaništa prema paškoj Pijaci gdje će u 21 sat biti primopredaja vlasti i dizanje karnevalskog barjaka. Prvo paško kolo, prema tradiciji, povest će paški gradonačelnik.

Sve prisutne na trgu Petra Krešimira IV zabavljat će članovi KUD-a Družina koji će izvesti paški tanac i pučku dramu Robinja, zatim Dječji zbor Vijolice i Ansambl Sv. Jurja. Vrhunsku karnevalsku atmosferu na paškoj Pijaci, uz neizbježno paško kolo u izvedbi članova Gradske glazbe Pag, dodatno će užariti atraktivne plesačice sambe u fantastičnim kostimima Mantock Samba Show i klapa Sol do sitnih noćnih sati.

Drugi dan karnevala, u subotu 30. srpnja program na glavnom gradskom trgu započet će paškim kolom u 21 sat uz izvođenje Karnevalovizije i Plesovizije. Karnevalsku brazilsku sambu na pozornici izvest će fantastične i prekrasne plesačice Mantock Samba showa koje će zasigurno dodatno podići karnevalsku atmosferu. Karneval završava sa satiričnim listom Baš naš briga te ispraćajem i paljenjem Marka, krivcem za sve nevolje uz nastup grupe Fortunal.

Paški ljetni karneval svakako je jedno od najatraktivnijih ljetnih zabavnih događanja na otoku Pagu u kojem s puno ljubavi sudjeluju i domaćini i posjetitelji

19. travanj 2024 12:17