StoryEditorOCM
ĐiradaPRELISTAJTE ALBUME

Narodni muzej Zadar: sudjelujte u natječaju "Maškare nekad i sad"

Piše M.K.
29. siječnja 2024. - 13:11

Narodni muzej Zadar poziva na sudjelovanje u natječaju Maškare nekad i sad.

- Zasigurno u fotoalbumima kod kuće imate fotografije maškara iz djetinjstva? Fotografiju koju čuvate skrivenu i svaki put kad ju pogledate budi u vama lijepu uspomenu na koju se rado nasmijete.

Pozivamo Vas da ih podijelite s nama i s našim posjetiteljima. Prelistajte stare fotoalbume, prisjetite se vremena kad je cijelo mjesto čekalo dan maškara, i stari i mladi su na jedan dan bili što god požele. Za maskiranje je bilo potrebno imati maštu i dozu humora i naravno staru odjeću u bakinom ormaru. To je bio dan kad nije bilo bitno tko si i otkud si samo da si spreman za zabavu i da se ne uvrijediš na smicalice koje su maškare izvodile.

image

Maškare nekad i sad

Narodni Muzej/Slobodna Dalmacija

I danas je vrijeme maškara vrijeme zabave i kreativnosti. Neki kostime još uvijek traže u starom ormaru, a drugi ih pronalaze u trgovinama što samo govori o promjenama koje su stalne. Iz tog razloga podsjetimo se na vrijeme maškara do prije 20ak godina i zajedno pronađimo nastale promjene i sličnosti.

Pošaljite nam fotografije svojih maškara iz djetinjstva i mladosti.

image

Maškare nekad i sad

Narodni Muzej/Slobodna Dalmacija

Na natječaj se šalju skenirane ili uslikane fotografije maškara nastale u razdoblju do 2005. godine

Svrha natječaja je prikazati kako su se nekad zabavljale maškare.

Poslanu fotografiju možete i opisati. Uz fotografiju je potrebno napisati ime i prezime vlasnika i tko je na fotografiji, kao i godinu u kojoj je fotografija nastala (ukoliko ne znate točnu godinu napišite otprilike razdoblje) Fotografije se šalju na e-mail adresu pedagog@nmz.hr najkasnije do 7. veljače. Pristigle fotografije će biti objavljene na web stranici Narodnog muzeja Zadar i postavit će se u digitalnom obliku u Edukativnoj dvorani Kneževe palače od 8. veljače do 12. veljače.

image

Maškare nekad i sad

Narodni Muzej/Slobodna Dalmacija

Za sudjelovanje nema dobne granice ni ograničenja broja poslanih fotografija po osobi.

Slanjem fotografija pristajete na njihovu objavu za potrebe natječaja - stoji u pozivu.

28. travanj 2024 06:59