StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERT U CRKVI SV. DONATA

Nastupa zbor Cantoccasio

Piše Zadarski.hr
12. listopada 2017. - 13:09
IMG-20171002-WA0000

U nedjelju, 15. listopada u 19.30 sati u crkvi sv. Donata nastupit će zbor Cantoccasio iz nizozemskog grada Gemeentea (Buren).

Domaćin pjevačima je Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić, koje je ujedno i organizator koncerta, a također će se predstaviti i kratkim programom pod ravnanjem dirigenta Tomislava Košte.

Projektni zbor Cantoccasio je osnovan 2006 godine.  Za sve članove zbora su tri stvari zajedničke:  pjevanje, druženje i gostovanja unutar Europe. Teže kvaliteti izvedbe te se jedanput u dva tjedna  sastaju uvježbavajući repertoar pjesama.

U zboru pjevaju dva soprana, tri alta, tenor i tri basa, a svestrani ravnatelj uskače po potrebi kao tenor i bariton. Vrlo često im se pri gostovanjima pridružuju članovi Župnog zbora OLVTH iz Maurika. Više članova Cantoccasio zbora su također članovi Župnog zbora. Osim toga je ravnatelj Cantoccasio i ravnatelj Župnog zbora OLVTH iz Maurika.

Zbor je 2007. godine sudjelovao na festivalu zborova u Berlinu. Tri godine kasnije je gostovao u Hrvatskoj na Malom Lošinju. Nakon toga slijedila su gostovanja u Ghentu (Belgija), Rimu (Italija), južnoj Francuskoj te završno 2015. u Tarvisio (Italija).  

Projektni zbor Cantoccasio kod svakog gostovanja glazbeno i pjevno animira svete mise. Tako će ovom prigodom, također u nedjelju, pjevati na svetoj misi u crkvi sv. Marije u jutarnjim satima.

Na repertoaru se nalaze zborske sakralne i svjetovne pjesme iz svih vremena kao  glazba iz srednjeg vijeka, ali i glazba Edward Elgar, Mozarta, Vaughan Williams, Clement Jannequin i Johan Wagenaara.

Zborom dirigira Ton Sauer. Rođen je u Amsterdamu, gdje je završio studij ravnatelja zbora kod Matthijs Verbarendse i William Zonderland, a klavir kod Johan Patist.

On je glazbeni voditelj brojnih vokalnih ansambala, a također radi kao cantor/orguljaš i ravnatelj zbora OLVTH iz Maurika, katoličke župe Sv. Suitbertus.

Ulaz na koncert je slobodan.

26. ožujak 2023 05:18