StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

‘‘Noć zločina‘‘, misteriozna krimi drama o kojoj svi pričaju, dobitnik 6 prestižnih nagrada Cesar

Piše Ivica Perinčić/Kino Zona
6. veljače 2024. - 08:55

Iz paklenog vihora ratne i ljudske drame viđene u posljednjem remek-djelu Jonathana Glazera u srijedu se selimo u gradić Grenoble u kojem se dogodio stravičan i nikad razriješen zločin. Kino Zona vam donosi dvostruki program. Briljantna ‘‘Zona interesa‘‘, a zatim i dobitnik 6 prestižnih nagrada Cesar,‘‘Noć zločina‘‘, misteriozna krimi drama o kojoj svi pričaju!

U gotovo svakoj policijskoj postaji na svijetu detektivi se neminovno suočavaju s barem jednim slučajem koji ostaje neriješen. Što je gnjusniji zločin, to on više proganja one čija je dužnost riješiti ga. Upravo se u toj situaciji našao Yohan Vives – mladi, tek promovirani kapetan policije kad započne s istragom odvratnog ubojstva mlade djevojke imena Clara u gradiću Grenobleu. Jasno je da je zločin počinjen s predumišljajem te da divljački način na koji je izvršen sugerira osvetu. Vivesov tim metodično istražuje sve detalje Clarinog života, otkrivajući njezine tajne u nadi da će pronaći ubojicu. Siguran u to da je glavni osumnjičeni njezin bivši ljubavnik, Vives se suočava s drugim, puno kompliciranijim pitanjem: koji od njezinih bivših ljubavnika bi mogao biti počinitelj ovog zločina?

Temeljen na istinitom kriminalističkom romanu autorice Pauline Guene, “Noć zločina” surova je misterija koja je “istovremeno iznimno efektna i briljantno odglumljena, u kojoj procedure i načini razmišljanja pojedinaca otkrivaju oštećeno društvo” postavljajući teška pitanja onima koji provode zakon u svijetu u kojem dominiraju muškarci te o njihovoj sposobnosti nošenja s nasilnim zločinima koji se, gotovo rutinski, provode nad ženama. Režiju filma potpisuje Dominik Moll, a uz spomenuti 6 Cesara (uključujući i one za najbolji film i režiju), ‘‘Noć zločina‘‘ je premijerno prikazan na festivalu u Cannesu i osvojio je i 2 nagrade Lumiere uključujući onu za najbolji film.

‘‘Noć zločina‘‘ je na rasporedu u srijedu 7. veljače s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, njemu će od 18h prethoditi reprizno prikazivanje ‘‘Zone interesa‘‘, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu i rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade "Kultura nova", a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

02. svibanj 2024 06:14