StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUGA GESTA

Nova dramsko-plesna produkcija pod nazivom Plan B, možete je pogledati već u ponedjeljak

Piše M. K.
25. svibnja 2024. - 15:10

Plesna udruga Gesta privodi kraju svoju 23. plesnu sezonu koja je bila vrlo intenzivna, ali i vrlo uspješna. Kroz plesnu umjetnost koju njeguju, svakom produkcijom ispričaju priču. Bajke i priče su djeci neophodne u odrastanju, one ih potiču na kreativno razmišljanje, ali i na mogućnost promatranja izvan okvira.

Mašta tu omogućava da nemoguće postane moguće, jer upravo je ona dovela čovječanstvo do novih spoznaja, novih otkrića koja je kasnije potaknula ljude na stvaranje nevjerovatnih ideja kroz život.

Našim pričama djecu odgajamo, nudimo im mogućnosti za razmišljanje, kako bi oni postupili u sličnoj situaciji, stoga su glavni likovi u našoj predstavi pod nazivom Plan B, upravo djeca. Kakav plan iz rukava vade naša djeca, vidjet ćete u ponedjeljak u HNK Zadar u 19 sati.

Kroz naše djelovanje radili smo bajke, mjuzikle, dječje komedije, odlazili smo u prošlost i budućnost, radnja se odvijala u gradu, ali do sada nikada na selu.

Autor svih Gestinih predstava je umjetnička voditeljica Nena Jurišić, no ovoga puta tekst potpisuju zajedno Nena Jurišić i Sanja Grgina, kažu u Gesti.

- Kroz rad na ideji uvijek imam neku polazišnu točku. Ovoga puta inspiracija za predstavu izvučena je zbog jednog glazbenog broja koji ćemo vidjeti kroz koreografiju. Glazba me uvijek snažno motivira, kroz stvaranje to nikad nisu koraci koje sam odlučila tu smjestiti, u procesu stvaranja pokret izlazi kroz melodiju, ja drugačije ne znam i ne želim raditi. Nakon što sam naišla na tu skladbu znala sam da ću pronaći priču u sebi, zapravo inspiracija je došla vrlo brzo. Kao uvijek pričom šaljemo poruku koja treba ostati negdje duboko u nama - ističe umjetnička voditeljica Nena Jurišić.

SVATKO MOŽE IZ ONOG NAJMANJEG, STVORITI ONO NAJVEĆE, AKO IMA DOVOLJNO VJERE, VOLJE, STRPLJIVOSTI I ODVAŽNOSTI

U predstavi glume glumci Kazališta lutaka Zadar Lino Brozić, Ana Cmrečnjak, Sanja Grgina, djevojčice Franciska Mustać i Ines Barančić, a režiju kao i uvijek potpisuje Sanja Grgina.

U predstavi sudjeluje osim glumaca i cijeli plesni ansambl Geste od onih najmanjih plesača, do plesača koji nas ove godine napuštaju odlaskom na fakultet.

Radujemo se ponedjeljku i ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK Zadar - pozivaju iz Geste.

17. lipanj 2024 00:03