StoryEditorOCM
ĐiradaMOŽE SE I NOSITI

Novi suvenir zadarskog Arheološkog muzeja: replike dva tipa bizantskih naušnica iz 8. st. pronađenih u Ninu i Visočanima

Piše Zadarski.hr
29. studenog 2022. - 20:43

Povodom obilježavanja 190. obljetnice u utorak je u Arheološkom muzeju Zadar predstavljen novi originalni suvenir koji je nastao u suradnji s poznatim hrvatskim brendom luksuznog zlatnog i srebrnog nakita tvrtkom  ZAKS d.o.o. 

U programu „Zlatni sjaj naušnica iz Nina i Visočana“ predstavljene su replike dva tipa bizantskih naušnica iz 8. st. koje su pronađene u Ninu i Visočanima. Riječ je o naušnicama velike kulturno povijesne vrijednosti koje predstavljaju lijepe primjerke hrvatske kulture.

U promociji su sudjelovale djelatnice Arheološkoga muzeja Zadar i autorice idejnog koncepta Marina Brkić, voditeljica odnosa s javnošću i Donata Smokrović, voditeljica marketinga. Zlatar Matej Glasnović iz tvrtke ZAKS d.o.o. upoznao je nazočne  s procesom izrade replika naušnica.

image

"Zlatni sjaj naušnica iz Nina i Visočana"

/Slobodna Dalmacija

Kroz izbor najvrjednijih primjeraka naušnica koje Arheološki muzej Zadar čuva u svom fundusu, a s naglaskom na naušnice iz Nina i Visočana, u prezentaciji dr. sc. Radomira Jurića publika se upoznala s vrijednošću ovih naušnica, ali i spoznajama o vremenu u kojem su nastale.

Arheološki muzej dobio je originalan suvenir koji valorizira i promiče našu kulturnu baštinu, a kako živimo u modernom vremenu, ujedno je i funkcionalan i prilagođen modernoj ženi koja ga može nositi u svakoj prilici, bilo u svakodnevnim ili svečanijim prigodama.

Naušnice se mogu kupiti u suvenirnici Arheološkog muzeja Zadar.

 

05. svibanj 2024 03:38