StoryEditorOCM
ĐiradaU NEDJELJU

Obilježavanje Međunarodnog dana Jazza u Kazalištu lutaka uz Black Coffee

Piše Zadarski.hr
28. travnja 2023. - 10:43

U studenom 2011. godine je organizacija Ujedinjenih naroda za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) proglasila 30. travnja Međunarodnim danom jazza. Manifestacijom predsjedaju i vode je glavna direktorica UNESCO-a Audrey Azoulay i legendarni jazz pijanist i skladatelj Herbie Hancock, koji je ujedno i UNESCO-ov veleposlanik za međukulturalni dijalog te predsjednik „Herbie Hancock Institute of Jazz“, neprofitne organizacije zadužene za planiranje, promicanje i produkciju ove velike godišnje proslave čiju službenu web stranicu možete pogledati ovdje: https://jazzday.com/

Međunarodni dan jazza okuplja zajednice, škole, umjetnike, povjesničare, akademike i jazz entuzijaste diljem svijeta kako bi uživali u glazbi i učili o jazzu i njegovim korijenima, budućnosti i utjecaju.

I grad Zadar obilježava Međunarodni dan jazza uz koncert grupe Black Coffee i njihovih gostiju, koji će se uz potporu Ministarstva kulture RH i Turističke zajednice grada Zadra održati u Kazalištu lutaka u nedjelju, 30. travnja s početkom u 20 sati. Ulaz na koncert je besplatan!

18. travanj 2024 23:22