StoryEditorOCM
ĐiradaNAKON NATJEČAJA

Objavljeni rezultati natječaja za 1. Festival glazbe "Glas kantautora" Zadra 2023, evo svih 14 kantautora

Piše Zadarski.hr
22. ožujka 2023. - 17:09

Nakon javno raspisanog natječaja koji je bio otvoren do 15. ožujka za 1. Festival glazbe “Glas kantautora” Zadar 2023. udruga “Stihovi i Note” s današnjim danom objavila je službene rezultate natječaja. Od ukupno pristiglih 34 prijava jedna nije ispunila uvjete natječaja, a odabrano je 14 kantautora i to:

1. DAVOR SOLANOVIĆ - “Ostavljaj  me polako” - Osijek

2. LANA ŠKRGATIĆ PUŽ – “Samo u tami” - Zagreb

3. PETAR NIŽIĆ – “Sve što imama” - Split

4. STIPE ŠARIĆ – “Bal pod maskama” - Rakitno, BiH

5. ELKAN PETROV – “Zadarsko jugo” – Zadar

6. NINA VIGUC – “Putujem” – Zagreb

7. DAMIR KRAJAČIĆ KRAYA – “Nevera” - Zagreb

8. MARIO PADELIN –“Ne budi me” – Zadar

9. DOMINIKA – “Sanjam” - Zagreb

10. DAMIR VUJČIĆ –“Da te nisu susreli” – Split

11. ANITA ŠUNJI –“Nešto lijepo ostani” – Mostar

12. DRAŽEN ČUTURIĆ –“Morski akvarel” - Zagreb

13. SONJA AGATA BIŠĆAN –“Na tren” - Strasbourg

14. KREŠIMIR KRNIC –“Valcer a ne blues” – Zagreb

Festival “Glas kantautora” održat će se 28.09.2023. u Koncertnoj dvorani Kneževe palače ili u Polivalentnoj dvorani Providurove palače Zadar. Na festivalu se izvodi zabavna glazba (šansona, pop, rock glazba) i natjecateljskog je karaktera. Dodijelit će se nagrada za najbolji tekst, nagrada za najbolju glazbu, nagrada za najbolju interpretaciju i nagrada “Glas kantautora”. Na pozornici kantautori mogu nastupati solo  (sam se prati na jednom od harmonijskih instrumenata, gitara, klavir), duo (istovremeno dva izvođača), trio (kombinacija izvođenja u troje uz npr. gitaru i neki solistički instrument, kvartet (kombinacije sa četiri izvođača, npr. udaraljke "Cajon kit" u kombinaciji sa drugim instrumentima akustičnog karaktera). U svakoj kombinaciji mora nastupiti autor. Sva izvođenja će biti u unplugged verziji (elektro akustični instrumenti) sa primjerenim razglasom. Elektro klavir će biti stalno dostupan na pozornici.

Ravnatelj festivala Davor Petrović i umjetnička ravnateljica Vesna Benić  zahvaljuju svima koji su poslali svoje prijave, a kantautore  koji nisu odabrani ohrabruju da nastave sa svojim kreativnim glazbenim stvaralaštvom te ovim putem  čestitaju izabranima.

24. travanj 2024 06:15