StoryEditor
ĐiradaZBOG KORONE

Odgađa se Međunarodni festival čipke u Pagu, ali će ga zamijeniti Dan paške čipke: evo kad će biti...

Piše TZ Pag
15. lipnja 2020. - 12:49
Dan paške čipkeVesna Karavanić

Ove godine, zbog korona virusa, nažalost, neće se održati 11. Međunarodni festival čipke u Pagu. Ipak, zbog kontinuiteta održavanja i emocionalne vezanosti ove, nama drage i značajne manifestacije, odlučili smo ga obilježiti Danom paške čipke.

U petak, 19. lipnja u 18.30 sati na Trgu Petra Krešimira IV zatancat će nam članovi KUD-a „Družina“, a nakon toga u 19 sati u prizemlju Kneževog dvora održat će se simbolično otvorenje.

U sklopu Dana paške čipke dodijelit će se priznanja Grada Paga zaslužnim udrugama i pojedincima koje će im uručiti predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš i gradonačelnik Paga Ante Fabijanić. Nakon toga, Gradska glazba Pag održat će prigodan koncert na Trgu Petra Krešimira IV.

U subotu, 20. lipnja u 19 sati u Kneževom dvoru održat će se Radionica paške čipke koju će voditi čipkarica Jasna Magaš.

Za ovu prigodu pripremljeno je nekoliko izložbi koje će naši posjetitelji moći besplatno razgledati.

To su: Galerija paške čipke, izložba u Benediktinskom samostanu sv. Margarite i Etno kuća KUD-a „Družina“. U prizemlju Kneževog dvora moći će se vidjeti izložba fotografija pod nazivom „Vridne ruke moje nane“ članova Foto kluba Pag, a u crkvi sv. Jurja izložba Čipkarske škole koja djeluje pri Srednjoj školi „Bartula Kašića“.

Izložbe će biti otvorene u subotu, 20. lipnja ujutro od 10 do 13 sati i poslijepodne od 18.30 do 21.30 sati.

Organizatori : Turistička zajednica Grada Paga, Društvo paških čipkarica „Frane Budak“ i Grad Pag.

Izdvojeno

09. srpanj 2020 21:58