StoryEditorOCM
ĐiradaZBOG EPIDEMIJE

Odgođen koncert Zadarskog komornog orkestra, krajem veljače dolazi Zagrebački kvartet

Piše Zadadrski.hr
3. veljače 2021. - 11:26

Zbog epidemiološke situacije u zemlji i Europi koncert iz ciklusa Zadarskog komornog orkestra planiran za 8. veljače odgađa se za travanj. Točan termin objavit će se naknadno.

Pretplatnički ciklus se nastavlja - nakon siječanjskog Schubertova Zimskog putovanja u dojmljivoj izvedbi bas-baritona Krešimira Stražanca i pijanista Danijela Detonija, krajem veljače dolazi Zagrebački kvartet, najstariji hrvatski komorni glazbeni ansambl, ujedno i najstariji aktivni gudački kvartet na svijetu, osnovan davne 1919. godine.

U Zadru će se predstaviti dvama remek-djelima češkoga romantičara Antonína Dvořáka - njegovim posljednjim gudačkim kvartetom, te Kvintetom op. 97, podnaslovljenom „američki" (jer je nastao za skladateljeva posjeta Novom svijetu). U Kvintetu, koji pored uobičajene forme dodaje još jednu violu, pridružit će im se Lucija Brnadić, Zadranka koja je, nakon dvostruke diplome - violine i viole - na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji otišla u Brazil gdje je šest godina muzicirala u prestižnom Simfonijskom orkestru São Paula (Orquestra Sinfônica do Estado de São Paulo). Po povratku u Hrvatsku djeluje u Zagrebačkim solistima, kvartetu Porin, ansamblu Cantus, Varaždinskom komornom orkestru i Zadarskim komornim orkestrom. Članica je Zagrebačke filharmonije na mjestu solo-viole.

Koncert je na rasporedu u utorak, 23. veljače u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Ograničen broj ulaznica za one koji nisu pretplatnici dostupan je na adresi ulaznice.hr.

10. svibanj 2024 01:15