StoryEditorOCM
ĐiradaFOTO: PO PRVI PUT U POVIJESTI

Održan koncert u skladištu Solane Pag – svirao je maestro Lovro Pogorelić

Piše Zadarski.hr
5. kolovoza 2019. - 15:16
lovro3

Sinoć je u prepunom skladištu sitne soli u Solani Pag, u sklopu 21.PagArtFestivala, održan koncert Lovre Pogorelića. Posjetitelji su uživali u izvedbama na klaviru maestra Pogorelića u vrlo neobičnom i akustičnom ambijentu.

Koncert je po prvi puta održan u skladištu soli Solane Pag koji se pokazao kao izvanredna lokacija a scenografiju je predstavljala paška sol.

Na programu su bila djela A. N. Skrjabina.

-Pri organizaciji festivala svake godine se trudimo pronaći neki novi prostor, uvijek pronaći nešto novo. Naš novi tehnički direktor Alan Crljenko je predložio održavanje koncerta u skladištu soli i to je sjajna ideja. Svirati u takvom prostoru, uz uskladištenu sol, je doista nešto posebno, to je pravi paški događaj. Skladište soli je velik i akustičan prostor, klavir će se lako prenijeti, a neće biti problema ni s postavljanjem rasvjete niti s bilo kojim drugim organizacijskim poslovima. Drago mi je što ću održati koncert u tom prostoru, a mislim kako će općenito taj ambijent biti zanimljiv za publiku, jer je to ipak nešto drugačije, vrlo malo je onih koji su bili u tom velikom skladištu, malo je onih koji su to imali prigodu vidjeti, a ovo je prvi puta da se na takvom mjestu događa koncert. I meni je drago što ću održati koncert u tom, po mnogo čemu posebnom prostoru" – izjavio je za Radio Pag prije koncerta maestro Lovro Pogorelić, umjetnički direktor PagArtFestivala.

 

18. travanj 2024 09:18