StoryEditorOCM
ĐiradaGLAZBENE VEČERI

Otkazuje se večerašnji koncert FLAM-A DUO & Nina Ćorić (21 sat) zbog bolesti izvođača! Koncert Balkan Zoo & Nina Ćorić u 23 sata se održava

Piše Zadarski.hr
23. srpnja 2024. - 19:47

OTKAZUJE se večerašnji koncert FLAM-A DUO & NINA ĆORIĆ (21:00) zbog bolesti izvođača!

Večeras u 23:00 na rasporedu je koncert

*CODA III/BALKAN ZOO & NINA ĆORIĆ*

UTORAK, 23. 07. | 23:00 | CRKVA SV. NIKOLE

*Nina Ćorić*, vokal

*Mario Rašić*, bas

*Mirsad Dalipi*, bubnjevi

*Zvonimir Bajević*, truba

*Josip Mimica*, klarinet

*Marko First*, violina

*Amir Karalić*, gitara

Ovogodišnji iskorak Glazbenih večeri donosi novost u smislu ispreplitanja raznih vidova umjetnosti i stilske širine, zrcaleći današnji zadarski, hrvatski ali i europski kulturni trenutak, pa će tako nekoliko koncerata imati svoju kasnovečernju Codu i svojevrsni odzvuk istog, a drugačijeg instrumenta. Nakon koncertnog klavira zazvučat će Hammond, Moog i sintisajzer, nakon klasičnih gitara distorzirani Telecaster, a romska tradicionalna pjesma povezat će Španjolsku i Balkan.  

Balkan Zoo sastav je basista i skladatelja Maria Rašića, koji već 10 godina promovira glazbu balkanskih elemenata u novim, modernim aranžmanima. Na novom albumu “Recycle”, sastavljenom od popularnih romskih pjesmama obojanih jazzom, hip-hopom i flamencom, pridružuje mu se i flamenco pjevačica Nina Ćorić. Umjetnici ovim projektom žele ukazati na predrasude, ali i bogatstvo kulturološkog nasljeđa Roma, te kroz glazbu doprinijeti pozitivnim promjenama u društvu. Kroz svoju interpretaciju romske glazbe, cilj im je izgraditi neke nove mostove razumijevanja, prijateljstva i suživote.

U nastavku donosimo program 64. Glazbene večeri u Sv. Donatu od 23. do 26. srpnja. 

TVORNICA SNOVA I

SRIJEDA, 24. 07. | 10:00 | CRKVA SV. NIKOLE | ULAZ SLOBODAN

Glazbena radionica za djecu

FLAM-a duo, udaraljke

Maleni kutak pod nazivom Tvornica snova namijenjen je najmlađima ali i svima zainteresiranima da se kroz kratke, neformalne radionice upoznaju s gostujućim umjetnicima i njihovim instrumentima.

Flam-a Duo osnovali su Talijan Francesco Mazzoleni i Španjolac Luis Camacho Montealegre, koji su se upoznali 2016. godine za vrijeme studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 2022. u izdanju Croatia Recordsa objavljuju nosač zvuka „Preludes and Fugues“. Od samog osnivanja dua, velik naglasak stavljen je na komunikaciju, kako međusobnu, tako i s publikom. Koristeći glazbeni nastup kao sredstvo pripovijedanja priča, Flam-a duo u svojem se radu oslanja na snažnu emocionalnu povezanost s odabranim repertoarom. 

ZADARSKI KOMORNI ORKESTAR

ČETVRTAK, 25. 07. | 21:00 | CRKVA SV. KRŠEVANA | ULAZNICE

Zadarski komorni orkestar 

Ivan Repušić, dirigent

Roman Simović, violina

Uladzimir Sinkevich, violončelo

Katja Repušić, klavir

Zadarski komorni orkestar ambicioznim izvedbama simfonija iz godine u godinu hrabro kroči prema dvadesetoj obljetnici zajedničkog djelovanja svoga šefa dirigenta, Ivana Repušića. Uz Šestu simfoniju Petra Iljiča Čajkovskog, na programu je Beethovenov Koncert za violinu, violončelo, klavir i orkestar s troje atraktivnih solista – violinist Roman Simović, koncertmajstor Londonskog simfonijskog orkestra koji je svojim dugogodišnjim prisustvom i radom ostavio neizbrisiv pečat na orkestar i zadarsku publiku, pijanistica Katja Repušić, profesorica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i violončelist Uladzimir Sinkevich, član Berlinske filharmonije.

LOVRO PERETIĆ

PETAK, 26. 07. | 21:00 | CRKVA SV. DONATA | ULAZNICE

Lovro Peretić, gitara

Dobitnik nagrade Ivo Vuljević

Lovro Peretić (1995.) jedan je od najcjenjenijih svjetskih gitarista mlađe generacije. Tome u prilog govore recentni međunarodni uspjesi od kojih valja izdvojiti prvo mjesto na prestižnom svjetskom gitarističkom natjecanju Guitar Foundation of America (SAD) 2022. godine, što mu je priskrbilo opsežnu američku turneju, kao i ukupnu pobjedu na Eurostrings Guitar Competition, u konkurenciji pobjednika 18 europskih gitarističkih natjecanja. Recital na Glazbenim večerima u Sv. Donatu osigurao je osvajanjem prestižne nagrade Hrvatske glazbene mladeži „Ivo Vuljević“ za 2023. godinu koja mu je pripala jednoglasnom odlukom žirija. Predstavit će se djelima Scarlattija, Čajkovskoga, Barriosa, Castelnuova-Tedesca, Brahmsa i Craeyvangera.

 

Ulaznice se kupuju putem stranice kuzd.mojekarte.hr, zatim na info-pultu Providurove palače od utorka do subote od 11 do 13 i od 19 do 21 sat te ispred koncertnog prostora uoči svakog koncerta sat vremena prije početka programa. Ponedjeljkom i nedjeljom ulaznice se prodaju samo na mjestu održavanja koncerta. Popust u visini od 50% po ulaznici ostvaruju umirovljenici, studenti, učenici, osobe s invaliditetom i djeca mlađa od 12 godina. Preuzimanje ulaznica s popustom moguće je ostvariti samo u fizičkoj prodaji na info pultu Providurove palače. Ulaznice je moguće kupiti i na benzinskim postajama Petrol i Crodux (ulaznice kupljene na benzinskim postajama printane su na standardnim POS printerima za ispis računa).

07. rujan 2024 22:15