StoryEditorOCM
ĐiradaSMOTRA ART DIZAJN

Otvoren rok za predaju radova na temu ‘Greška‘; "Ovo je izazov za kreativne umove. Jer, što bi Mozart mislio o glazbi Jimija Hendrixa? Poigrajte se!"

Piše L.B.
31. siječnja 2022. - 19:59

Otvoren je rok za predaju radova za županijsku smotru Art dizajn, te se mogu predati u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru do 25. ožujka. Tema ovogodišnje smotre je "Greška."

 - Greška kao tema ovogodišnje smotre odabrana je u želji da potakne različita kreativna rješenja i promišljanja. Namjerna ili slučajna greška, odmak od postavljenih kanona i tradicionalne estetike može biti izazov za kreativne umove.  U širem smislu tema nas može potaknuti i na razmišljanje o modernom svijetu u kojem je estetsko i vizualno savršenstvo stavljeno na tron, o slavljenju greške kao načina života ili o tome što je uopće greška i prihvaćanjem toga da su greške neizbježne - naveli su članovi Povjerenstva u opisu ovogodišnje zadane teme.

- Možemo li zamisliti što bi Leonardo da Vinci mislio o radovima Pabla Picassa ili Mozart o glazbi Jimija Hendrixa, odnosno bi li njihovo stvaralaštvo smatrali greškom ili novim korakom u umjetnosti neovisno o prostoru, vremenu i kontekstu vremena koji ih razdvaja? Fokus je pomaknut na kreacije koje će se poigrati kompozicijom, proporcijama, kreativnu destrukciju i dekonstrukciju, ljepotu ružnog, korištenje glazbala na drugačiji način ili audio - video kreacije. Ukratko, ideje nisu fiksno vezane ni uz jedan medij, pa se autori mogu služiti svim medijima i sredstvima koja su vezana uz njihovu struku, kao i različitim sredstvima koja mogu biti izvor zvuka kako bi dobili što bolja kreativna rješenja - uputa je Povjerenstva.

Radovi trebaju sadržavati ime i prezime učenika, smjer i razred, naziv rada, naziv tehnike, ime mentora i naziv škole. 

20. travanj 2024 10:19