StoryEditorOCM
ĐiradaU GRADSKOJ LOŽI

Otvorena humanitarna izložba slika „Dimitrije Popović“, a prihod od prodaje namijenjen je kupnji linearnog akceleratora za OB Zadar

Piše Grad Zadar
7. listopada 2020. - 18:07

U utorak u Gradskoj loži otvorena je humanitarna izložba slika „Dimitrije Popović“. Izložba je postavljena u organizaciji Lige protiv raka Zadar, a u ime Zadarske županije na otvaranju je bio nazočan pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Bernard Maruna.

Nazočnima su se obratili predsjednik Lige protiv raka, zadarski gradonačelnik Branko Dukić i članica predsjedništva Lige Mirka Batur.

Na izložbi je izloženo ukupno 45 slika autora Dimitrija Popovića koje se ovom prigodom mogu kupiti po promotivnim cijenama od 1.900,00 do 3.400,00 kuna. Sav prihod od prodaje slika namijenjen je kupnji linearnog akceleratora za OB Zadar.

Narodni muzej Zadar i Liga protiv raka Zadar već dugo godina surađuju i ostvaruju značajne humanitarne izložbe na način da Narodni muzej Zadar pruža svoje reprezentativne prostore brojnim eminentnim slikarima poput Dimitrija Popovića, Zvonimira Mihanovića, Duška Šibla, Stipe Nobila, Izvora Oreba i mnogih drugih.

image
Grad Zadar
image
Grad Zadar
20. travanj 2024 09:23