StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Ove nedjelje obavezno pogledajte topli čileanski dokumentarac ‘Agent Krtica‘

Piše Zadarski.hr
15. listopada 2021. - 23:02

Nepopravljive romantičarke i romantičari koji minulo ljeto nisu uspjeli doći do ulaznica za domaću dokumentarnu senzaciju ''Ljubav oko svijeta'' putopisca Davora Rostuhara u srijedu su zahvaljujući repriznom prikazivanju došli na svoje, a u nedjelju nam Kino Zona priprema novu žanrovsku poslasticu, čileanskog kandidata za ovogodišnjeg Oskara u kategoriji najboljeg dokumentarnog filma, urnebesno zabavnog i dirljivog ''Agenta Krticu''.

Kad se obitelj žene koja boravi u domu za umirovljenike zabrine za njezinu dobrobit, privatni istražitelj Rómulo angažira Sergia da krene na tajni zadatak kao novi štićenik doma. No Sergio je 83-godišnjak, a ne Agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva. Prva prepreka mu je sva silna tehnologija – kamera u kemijskoj olovci, pametni telefoni i drugi uređaji koji će mu biti potrebni kako bi prikupio dokaze i izvijestio Rómula.

Situacija postaje još složenija jer Sergio, koji je odnedavno udovac, ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu potrebnu za izvršavanje zadatka u ulozi krtice i sve se više veže uz nekoliko drugih štićenika. Polako počinje shvaćati da strašna istina koju skriva starački dom nije onakva kakvom su je svi zamišljali...

"Agent Krtica" duhovit je dokumentarac, miljenik publike, koji osvaja svojom toplinom, ljudskošću i tihim suosjećanjem. Film mlade čileanske redateljice Maite Alberdi svoju je premijeru imao na prošlogodišnjem Sundanceu, a uz spomenutu nominaciju za Oscara valja naglasiti kako je na festivalu u San Sebastianu osvojio nagradu za najbolji europski film.

Ovaj neobični tajni agent na ekran Kino Zone u Koncertnoj dvorani Kneževe palače dolazi u nedjelju, 17.10. u 20 h!

22. ožujak 2023 03:32