StoryEditor
ĐiradaZADNJI U TRAVNJU

Ove srijede u Kino Zoni očekuje vas potresna belgijsko-gvatemalska drama ‘‘Naše majke‘‘

Piše ZADARSKI.HR
26. travnja 2021. - 08:57
Kino Zona

Ove srijede u Kino Zoni nas očekuje potresna belgijsko-gvatemalska drama ''Naše majke''

Mjesec travanj polako nam se bliži kraju, a programski ga zatvaramo u srijedu uz potresnu belgijsko-gvatemalsku dramu ''Naše majke''.

Godina je 2018., Gvatemala je zaokupljena suđenjima bivšim zapovjednicima u građanskom ratu, a izjave žrtava naviru sa svih strana. Ernesto (Armando Espitia – Heli, 2013.) je mladi forenzički antropolog čiji je posao identificirati tijela poginulih. Jednoga dana, u priči stare svjedokinje on uočava trag koji bi ga mogao odvesti do oca gerilca koji je nestao u ratu.

Belgijski kandidat za nagradu Oscar 2019. bavi se posljedicama dugogodišnjeg građanskog rata u Gvatemali koji je rezultirao etničkim čišćenjem starosjedilačkog stanovništva, a od svoje premijerne projekcije do danas je osvojio pregršt zvučnih priznanja poput 'Zlatne kamere' na festivalu u Cannesu, nagradu za najbolji debitantski film (Cesar Diaz) na festivalu u Chicagu, posebno priznanje na festivalu u Havani te brojne druge nagrade.

Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

14. svibanj 2021 04:20