StoryEditorOCM
ĐiradaGLUMA JE IGRA

Ove subote će se u Gradskoj knjižnici Zadar održati dvije besplatne glumačke radionice za malene polaznike

Piše ZadrugArt
23. rujna 2020. - 13:04

Djecu ne treba posebno učiti kako da glume, oni to već znaju, ali treba im mali poticaj i možda poneka nova ideja kako bi te igre razvili što bolje.

Kazališna udruga „Igrajmo se“ pokušat će im malo pomoći u tome.

Ove subote će se u Gradskoj knjižnici Zadar održati dvije besplatne glumačke radionice za malene polaznike!

Na radionicama, mališane će tako uvesti u svijet kazališta te će imati prilike upoznati se s kazališnim svijetom – s kazališnim pojmovima i kazališnim tehnikama.

Prva radionica namijenjena je uzrastu od 1. do 4. razreda osnovne škole, a druga od 5. do 8. razreda.

Kroz niz igara polaznici će vježbati scenske pokrete, glas, ali i scenski nastup. Uz pomoć vježbi i improvizacija koje same smisle, djeca će naučiti kako se preobraziti u nekog drugog.

Potrudit ćemo se da se u opuštenoj i zabavnoj atmosferi djeca oslobode strahova, da slobodnije izraze svoje ideje, misli i osjećaje. Kreativni proces dramskih radionica ima značajan utjecaj na emocionalni i intelektualni razvoj djeteta, a dijete se kroz igru uči suradnji, toleranciji i strpljenju i što mi je najvažnije razvija empatiju stavljajući se u ulogu drugoga.

Voditeljica radionice je Ana Šarić, 28-godišnja profesorica hrvatskoga jezika i književnosti koja se igra već jako dugo, a to uči i polaznike Kazališne udruge „Igrajmo se“ posljednjih pet godina. Iza nje je nekoliko predstava i projekata, a rad na improvizacijama joj je najdraži.

Prva radionica počinje u 14:00 i traje do 15:30, a druga započinje u 16:00 i traje do 17:30.

Broj polaznika svake radionice ograničen je na 15.

Prijaviti se možete putem google obrasca na poveznici.

19. travanj 2024 17:51