StoryEditorOCM
ĐiradaU DVA TERMINA

Ove subote plesna udruga Gesta održat će svoj Plesni kolaž za građanstvo u Kazalištu lutaka

Piše Zadarski.hr
3. veljače 2023. - 13:46

Sutra 04.02.2023 plesna udruga Gesta održat će svoj Plesni kolaž za građanstvo u Kazalištu lutaka u dva termina 11h i 17h. Evo prilike kako provesti jutro ili poslijepodne sa svojim mališanima. Gesta je plesna udruga koja već preko dvadeset godina djeluje na području grada Zadra. Umjetnička voditeljica Nena Jurišić je kroz svoj autorski rad s ciljem prikazivanja plesnih struktura, koje se igrom primjenjuju u predškolskom uzrastu, a u kasnijoj dobi omogućuje im razvijanje estetske kulture. Kroz pokret i glazbu koja je ključna i zapravo je ona pokretač u rad s djecom i kroz stvaranje predstava dolazimo i do plesnog kolaža.

Skup je to koreografija koje su ulomci iz produkcija, koje se kao dramsko-plesni projekti izvode samo premijerno i zapravo su uvijek rasprodani.

Stoga smo odlučili omogućiti publici na ovaj način ulazak u naš svijet plesa, energije, ljubavi i mašte. Uz naš plesni kolaž, već se vrijedno radi na novoj produkciji pod nazivom KO?autor?! koju ćemo premijerno izvesti 05.06.2023 godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Ulaznice za plesni kolaž možete rezervirati na blagajni kazališta lutaka.

19. travanj 2024 09:57