StoryEditorOCM
ĐiradaU KINO ZONI

Ovog četvrtka pogledajte zabavnu adaptaciju slavnog Dickensonovog romana "Povijest Davida Copperfielda"

Piše Zadarski.hr
19. kolovoza 2021. - 09:25

Ovog četvrtka, u 21 sat, u Kino Zoni pogledajte zabavnu adaptaciju slavnog Dickensonovog romana "Povijest Davida Copperfielda" i kratkometražnog dobitnika Oskara iz 2020. "Prozor susjeda"!

Kao svjež i jedinstven pogled na polu-autobiografsko remek-djelo Charlesa Dickensa, film „Povijest Davida Copperfielda“ radnjom smješten u četrdesete godine 19. stoljeća kronika je života ikonskog naslovnog lika koji živi u pomalo kaotičnom svijetu u kojem pokušava pronaći svoje vlastito mjesto.

Od nesretnog djetinjstva pa sve do otkrića svog najvećeg talenta – pisca priča i autora – Davidovo putovanje je istovremeno veselo i tragično, ali uvijek prepuno života, boja i ljudskosti.

Glavne uloge u ovoj šarenoj i pozitivom nabijenoj adaptaciji tumače svestrani Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie, Ben Whishaw i Peter Capaldi dok je za režiju zaslužan Armando Iannucci.

Njegovoj projekciji prethodit će Oskarom nagrađen kratkometražni film "Prozor susjeda" koji nam kazuje priču o ženi srednjih godina s malom djecom čiji se život uzdrma kad se dva slobodoumna dvadesetogodišnjaka usele preko puta.

Režiju i scenarij ove upečatljive drame potpisuje Marshall Curry, a u glavnim ulogama nastupaju Maria Dizia i Greg Keller.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

18. travanj 2024 15:16