StoryEditorOCM
ĐiradaTRADICIONALNA FEŠTA

Ovogodišnja zadarska "Noć punog miseca" počinje u četvrtak: bit će tu svega, pa i ljetno kino...

Piše Zadarski.hr
15. srpnja 2024. - 13:26

Ovogodišnja "Noć punog miseca", održat će se u četvrtak, petak i subotu, 18.,19. i 20. srpnja na zadarskoj Rivi, i to od šetnice pa prema orguljama, uključujući Mul.

Program će svaku večer početi oko 19 sati, a trajat će do ponoći, osim u subotu, kad će trajati sve malo duže.

- Bit će oformljene dvije kužine, jedan na mulu, a jedna prema Orguljama, pa onda barovi, cocktail barovi, vinski bar, pa štandovi s raznim proizvodima. U kužinama će se pripremati hrana iz mora - poručuju organizatori.

image

Noć punog miseca 2024.

/Slobodna Dalmacija

Noć punog miseca je manifestacija koja promovira tradiciju, povijest, kulturu, običaje i gastronomiju zadarskog kraja.

Festival je to hrane, kulture, tradicije i običaja zadarskih otoka, priobalja i zaleđa. Tradicionalni je to festival kulture, hrane i običaja zadarskog kraja koji nas na trenutak u vraća u daleku prošlost i podsjeća nas kako je to nekada bilo. Ugasit će ponovo javna rasvjeta, riva će biti obasjana svjetlom baklji i svijeća, štandovi će nuditi raznolika tradicionalna jela, brodovi se pretvarati u ploveće štandove, riva će odzvanjati u klapskoj pismi i plesu, turisti i domaći nasmijani i veseli šetat će i uživati ispod velikog i sjajnog mjeseca.

Brodovi se pretvaraju u ploveće štandove na kojima se nudi sve od najbolje tunjevine i srdela čuvenih kaljskih ribara do novigradskih dagnji. Starinske, privremene konobe poslužuju najraznolikija tradicionalna jela, od ninskog šokola do smokava, sira, rakije i ostalih delicija.

07. rujan 2024 17:31