StoryEditorOCM
ĐiradaKAMENE BEBE U ZADRU

Ovogodišnji ciklus otvara radionica "Moved by Voice | Dodir Glasa“ s Irenom Z. Tomažin

Piše zadarski.hr
9. veljače 2024. - 14:49

Udruga "Kamene babe", u suradnji sa zborom Fige i Koncertnim uredom Zadar, treću godinu za redom organizira ciklus radionica “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu”, kojim otvara prostor istraživanja glasa svim zainteresiranima, bez obzira na prethodno iskustvo, dob ili profesiju.

Prošlogodišnji ciklusi (2022-23) dokazali su da postoji znatiželja i potreba zajednice za učenjem tradicionalnih vokalnih tehnika uz vodstvo stručne osobe kao i doživljaj pjevanja u grupi. Velikom uspjehu programa svjedoči konstantna popunjenost radionica, izuzetno pozitivne povratne informacije sudionika, kao i izvrsni voditelji: Svetlana Spajić, Joško Ćaleta, Alice in Wonderband, Francesca Paleka, Gloria Lindeman, Zvezdana Novaković, Dunja Bahtijarević, Dina e Mel.

Ovogodišnji ciklus otvara radionica "Moved by Voice | Dodir Glasa“ s Irenom Z. Tomažin. 

image

Dodir glasa, radionica

Kamene Bebe/

Na radionici ćemo se susresti s drugačijom verzijom sebe od one koju poznajemo u svakodnevnom životu, otkrivanjem različitih glasova koji se kriju u našim tijelima. Svoj glas ćemo razvijati kroz intenzivne tjelesne vježbe i vježbe disanja, kroz različite vrste masaže tijela i kroz položaj tijela. Na taj način moći ćemo osluškivati i čuti tijek emocija uz otvaranje tjelesnih rezonatora.

Kretanje emocija postat će fizičko, opipljivo i također glazbeno. Istraživat ćemo vezu između pokreta i glasa prateći fizičke impulse kroz vođene improvizacije, promatrat ćemo kako se zvuk, dah i pokret nadopunjuju i kako slijede. Svaki dan ćemo završiti individualnim i grupnim pjevanjem. Fokusirat ćemo se na “stare narodne” tonove iz slavenske tradicije.

Nastojat ćemo savladati koncept primanja pjesama a ne “spravljanja pjesama”, to ćemo postići strpljenjem i otvorenošću. Pjesma postoji već dugi niz godina, a naš zadatak je otvoriti joj se i poslušati što nas ona može naučiti o nama samima.

Radionica je namjenjene svima koji žele pjevati, improvizirati, istraživati i upoznati svoj glas, bili sramežljivi početnici ili iskusni pjevači, plesači ili glumci. 

Irena Z. Tomažin slovenska je plesačica, koreografkinja, performerica, vokalistica, pjevačica i improvizatorica, aktivna na domaćoj i međunarodnoj sceni. U svojim istraživanjima tjelesnosti i ekspresivnosti tijela uključuje glas, sonorizira tijelo i ističe tjelesnost kao zvučni ili glasovni krajolik. Do sada je postavila deset autorskih izvedbi u kojima spaja glas i pokret. U autorskom radu kreće se između intimnog i izvanjskog prostora zvučnosti tijela i tijela u glasu, zvuku i prostoru. 

Radni jezik radionice je engleski. Broj sudionika je ograničen, stoga požurite s prijavom i osigurajte svoje mjesto!

Prijava i dodatne informacije na https://kamenebabe.org/moved-by-voice/

Program “Nematerijalna vokalna baština u suvremenom kontekstu” sufinanciran je sredstvima grada Zadra i Zadarske županije.

Moved by Voice | Dodir Glasa - vokalna radionica s Irenom Z. Tomažin

Mjesto: Koncertni ured Zadar, Poljana Šime Budinića 3, Zadar

Vrijeme: subota 23.03.2024. i nedjelja 24.03.2024., 10:00 - 16:00

Cijena: 70 eura

27. srpanj 2024 04:25