StoryEditorOCM
ĐiradaGLAZBENA POSLASTICA

Ovogodišnji ‘Zadarski ciklus‘ koncertom otvara Tea Kulaš

Piše Zadarski.hr
8. lipnja 2022. - 08:57

Ovogodišnji 'Zadarski ciklus' kojega organizira Koncertni ured Zadar, otvara orguljašica Tea Kulaš, koncertom koji se održava13. lipnja u 20 sati u katedrali sv. Stošije, uz slobodan ulaz. Na programu su djela Johanna Sebastiana Bacha, te hrvatskih skladatelja Krste Odaka, Franje Lučića i Albe Vidakovića.

Koncertni ured Zadar unutar svojih djelatnosti posebno brine o glazbenicima koji su rođenjem ili djelovanjem vezani za Zadar, a od ove godine to se objedinjava u Zadarski ciklus, kojeg otvara Tea Kulaš, orguljašica i muzikologinja s magistarskim diplomama Muzičke akademije u Zagrebu, te studentica koncertnog smjera orgulja na Umjetničkom sveučilištu u Grazu u razredu Gunthera Rosta.

U Glazbenoj školi Blagoje Bersa Zadar završila je srednjoškolsko obrazovanje za klavir i suvremeni ples, a kasnije i teoriju glazbe, te orgulje u razredu Martine Lazar. Posljednju godinu orguljaškog srednjoškolskog obrazovanja završila je kod Pavla Mašića u Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu, pod čijim je mentorstvom osvojila nagrade na regionalnom i državnom natjecanju.

Nizanje prvih nagrada u kategorijama orgulja i komorne glazbe nastavilo se i u orguljaškom razredu Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a taj dio obrazovanja okrunjen je magistarskom diplomom u srpnju 2018. godine. Osnivačica je i umjetnička voditeljica Zadar Organ Festivala. Redovito koncertira diljem Hrvatske i u inozemstvu, a u okviru Koncertne sezone nastupila je 2019. godine u izvedbi Misse Dalmatice Franza von Suppèa na koncertu povodom Dana grada Zadra i 200. obljetnice skladateljeva rođenja.

20. travanj 2024 08:36