StoryEditor
ĐiradaPREDSTAVLJANJE KNJIGE U GRADSKOJ LOŽI

"Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu "

Piše MG
4. studenog 2019. - 13:40
naslovnica knjige

Etnološki odjel Narodnog muzeja Zadar poziva Vas na predstavljanje knjige "PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu" autora Ive Palčića.

Predstavljanje će se održati u petak, 8. studenog 2019. u 12 sati u Gradskoj loži.

Ivo Palčić rođen je u Pagu. Diplomirao je 1979. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao dopisnik Radio Zadra, Večernjeg lista i Vjesnika, a surađivao je i s drugim izdanjima nekadašnjeg NIŠRO VJESNIK (Studio, Start, Arena), zatim s riječkim Novim listom, zadarskim Narodnim listom i Zadarskim listom, Hrvatskom televizijom (RTv centrom Rijeka) te s drugim publikacijama (Dometi, Kontura, Hrvatske šume, EuroCity, Franina i Jurina.

Autor je knjiga "Meštri s paškog kamenjara", "Večernji razgovori (s književnikom Antom Zemljarom)", te "Paški most izgradnja, obrana, obnova". U vlastitoj nakladi tiskao je knjižicu "Paška robinja, hrvatska pučka drama" te najnoviju PAŠKA ČIPKA na izložbama u Zagrebu i inozemstvu (2019), koja je prvenstveno doprinos poznavanju povijesti suvremenog paškog čipkarstva, zaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 23:47