StoryEditorOCM
ĐiradaZA DAR zaplivaj!

Plivački klub Zadar prvodit će besplatnu obuku malih neplivača na Višnjiku

Piše Zadarski.hr
3. rujna 2020. - 09:30

Plivački klub Zadar nositelj je natječaja za sufinanciranje športskih programa obuke neplivača HRVATSKA PLIVA 2020. Program "ZA DAR, zaplivaj!" provodit će od jeseni na bazenu Višnjik uz podršku Ministarstva turizma i sporta te programa "Prevencija nasilja športom u školama".

Primaju se prijave za djecu neplivače od 4.5 godine starosti koja će besplatno pohađati obuku neplivača nakon čega mogu nastaviti trenirati dva mjeseca u školi plivanja, također besplatno. Prijave i informacije na brojevima 023 312 320, 099 803 8521, 098 137 4604 ili mail: info@pkzadar.hr.

Projekt Hrvatska pliva provodi se po programu izrađenom u suradnji sa Hrvatskim plivačkim savezom tj. sa PK Zadar kao članicom saveza, a sufinanciran je od strane Ministarstva turizma i sporta te osigurava provođenje sustavne obuke neplivača.

- Cilj ZA DAR, zaplivaj! je da što veći broj neplivača postanu plivači i nastave plivati u školi plivanja tj. da što većem broju djece ponudimo svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću što je i cilj ovog natječaja. Na taj način će se pridonijeti očuvanu i unapređenju psihofizičkih sposobnosti i zdravlja, poručuju iz PK Zadar.

Program podržava i priojekt "Prevencija nasilja športom u školama" a odnosi se na prevenciju svih neprihvatljivih oblika ponašanja u športu. Problem nasilja u športu i rizično ponašanje mladih ne mogu se promijeniti preko noći, no zajedničkim akcijama i preventivnim djelovanjem svih sudionika u društvu mogu se znatno smanjiti.

19. travanj 2024 07:08