StoryEditorOCM
ĐiradaU SRIJEDU

Početna konferencija projekta ‘Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji‘

Piše Zadarski.hr
24. listopada 2022. - 11:57

Udruga Prizma organizira početnu konferenciju projekta ‘Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji‘ koja će se održati u srijedu, 26. listopada, s početkom u 14. 30 sati u prostoru Udruge Prizma na adresi Ulice Nadbiskupa Nikole Matafara 2.

Na području Zadarske županije postoje velike razlike u (ne)razvijenosti infrastrukture i usluga za mlade, zbog čega mladi imaju (ne)jednake mogućnosti za razvoj svojih kompetencija, sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu ili u demokratskim procesima.

Od ukupno 35 jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u 2022. godini uspostavljena su i djeluju samo tri savjeta mladih. Grad Zadar, Grad Pag i Općina Gračac jedine su JLP(R)S koje su prema Zakonu o savjetima mladih (NN 41/14) osnovale savjet mladih u Zadarskoj županiji.

Ideja koja stoji iza spomenutog zakona je omogućiti sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.

- Provedbom projekta Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji želimo potaknuti razvoj rada s mladima u Zadarskoj županiji, posebice ruralnim područjima brdskoplaninske regije, otoka i zaleđa zasnovan na dokazima i jasno definiranom vizijom, te uključivanjem svih relevantnih dionika u procese izrade, posebice mladih, organizacija koje se bave mladima i donositelja odluka - poručuju iz udruge.

Program

14:30 Uvodni pozdrav
14:35 Ciljevi i aktivnosti projekta
14:45 Opis ishoda i željenih rezultata
15:00 Pregled stanja rada s mladima u ZŽ
15:15 Predstavljanje rezultata istraživanja ORGANIZACIJE MLADIH I ZA MLADE U RURALNOJ HRVATSKOJ: Studija slučaja Ličko-senjske i Zadarske županije
15:30 Mogućnosti i potpore razvoju rada s mladima
15:45 Umrežavanje uz prigodni domjenak
Konferencija je namijenjena mladima, predstavnicima udruga koje se bave mladima, javnih ustanova, institucija, osobama koje se bave mladima i predstavnicima JLP(R)S sa područja Zadarske županije s ciljem uključivanja mladih, donosioca odluka i relevantnih dionika u pripremu i provedbu aktivnosti i mjera Programa razvoja rada s mladima u Zadarskoj županiji.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi ispunjavanjem kratkog upitnika: https://forms.gle/87gx9ZWz8L1i4ofJ7 Više informacija o projektu možete pronaći na http://www.udrugaprizma.hr/podrska-razvoju-rada-s-mladima

Projekt pod nazivom Podrška razvoju rada s mladima u Zadarskoj županiji sufinanciran je sredstvima Erasmus+ programa Europske unije. 

 

03. svibanj 2024 11:28