StoryEditorOCM
ĐiradaSPEKTAKL U BIOGRADU

Počinje "epidemiološki" Boat Show - nikad veće mjere sigurnosti na najvećem srednjoeuropskom nautičkom sajmu

Piše Mišel Kalajžić
20. listopada 2020. - 15:18

U srijedu u 12 sati sati svečano se otvara 22. Biograd Boat Show, najveći srednjoeuropski nautički sajam. Ove se godine Boat Show događa pod nikad većim epidemiološkim mjerama zbog pandemije koronavirusa, pa će poseban naglasak biti na sigurnosti sudionika i posjetitelja sajma.

Boat show otvara se u Zapadnoj marini Marine Kornati, u Biogradu na Moru, uz trajektno pristanište (Ul. kralja Petra Svačića). Prigodna svečanost upriličit će se na otvorenom postoru, u skladu sa epidemiološkim uvjetima, a u slučaju loših vremenskih prilika, za otvaranje je osiguran prostor šatora, uz sve propisane mjere, preporuke stožera i epidemiologa.

Sajam je zbog akutalnih prilika produžen na pet dana, do 25. listopada, a otvoreni prostor treće najveće marine u zemlji, kategorizirane sa četiri sidra i svježi morski zrak jamče sigurno okruženje. Bliska suradnja i koordinacija ekipiranih profesionalnih službi društva Ilirija, s Civilnim stožerom i epidemiolozima također jamče sigurnost izlagača i posjetitelja sajma.

- Tradiciju najvećeg sajma plovila u Srednjoj Europi zadržali smo i ove godine sa 240 izlagača i gotovo izjednačenom lanjskom rekordnom broju plovila. Njemačko i slovensko skidanje ograničenja putovanja u Hrvatsku, odnosno u Zadarsku županiju, znatno nam je uvećalo odziv većih plovila do 20 metara, te osnažilo međunarodni dolazak na sajam. Biograd Boat Show je poznat po gostoljubivoj atmosferi Biograda, primorskog grada koji jedinstveno živi uz ovaj događaj sa izlagačima i gostima. Po tome je i prepoznat među članovima IFBSO, Međunarodne udruge organizatora nautičkih sajmova, čiji smo zlatni član – poručuju iz Biograda.

4. HGK dani nautike

Biograd "B2B", platforma za poslovno umrežavanje nautičkog sektora, kao višegodišnja posebnost BBS-a, ove godine više nego ikad ima istaknuto značenje, posebno snažno u segmentu video kontakata i sastanaka. U okviru "B2B" Hrvatska gospodarska komora organizira 4. HGK dane nautike, čiji je kongresni program proširen na tri dana (od 21. do 23. listopada) te okuplja Udruženja - marina, male brodogradnje, pružatelja usluga na plovilima – charter, turističkih brodara, te Zajednice ronilačkog turizma, odnosno svih predstavnika realnog sektora nautičke industrije i turizma i državnih institucija, dajući BBS-u značenje i Kongresa hrvatske nautičke industrije i turizma. Kao dio Biograd B2B-a, Croatia Charter Expo uz halu B u zapadnoj Marini Kornati omogućuje tvrtkama i prezentaciju na vlastitim plovilima, gat 14, što je posebno značajno jer prijavljene čarter tvrtke imaju flotu od preko 1600 jahti.

28. svibanj 2023 23:06