StoryEditorOCM
ĐiradaHNK ZADAR

Pogledajte hit predstavu zagrebačkog kazališta Planet Art, "Ljubavna pisma" u izvedbi Slavice Knežević i Marka Torjanca

Piše Zadarski.hr
2. studenog 2023. - 14:23

U ponedjeljak (6. studenog) u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte hit predstavu zagrebačkog kazališta Planet Art, LJUBAVNA PISMA u izvedbi Slavice Knežević i Marka Torjanca koji predstavu potpisuju i kao redatelji te autori dramaturške prilagodbe.

Poznato djelo američkog dramatičara i romanopisca A.R.Gurneyja (1930.), Ljubavna pisma koje je predloženo  za Pulitzerovu nagradu za dramu godine, jedna je od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu.

Tekst je praizveden na Broadwayju 1988., a u njegovoj izvedbi su se okušala velika glumačka imena: Kathleen Turner, William Hurt, Mel Gibson, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima vratila na pozornicu.

U središtu priče su Melissa i Andrew koji svojim pismima tijekom gotovo 50 godina održavaju poseban odnos te kroz njih progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, razočaranjima, pobjedama i porazima. Njihovi su životi tekli u različitim smjerovima koje nisu željeli ili su ih pogrešno birali, no njihova privrženost i je i dalje ostala snažna.

Je li nakon toliko vremena za njih prekasno? Što znači slučajan susret? Posljednje pismo više nego jasno pokazuje koliko su jedno drugome značili i koliko su jedan  drugome dali tijekom godina. Možda su i bili fizički razdvojeni, no emotivno i duhovno su ostajali bliski koliko to samo ljubavnici mogu biti.

Ljubavna pisma će nam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmijeh, ali i poneko sjećanje na velike, skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

 

27. srpanj 2024 04:06