StoryEditorOCM
ĐiradaNOVE IZVEDBE

Polaznici kazališne škole za mlade i odrasle te stalni članovi ansambla Dragon teatar pripremili kazališni festival, evo koje vas predstave očekuju

Piše Zadarski.hr
6. lipnja 2023. - 09:03

Vođeni željom da svojim predstavama i nakon premijere udahnu izvedbeni život, polaznici kazališne škole za mlade i odrasle te stalni članovi ansambla Dragon teatar s voditeljicom, redateljicom i dramaturginjom Majom Šimić pripremili su kazališni festival „Proljeće s Dragon teatrom”.

Nakon izvedbi u travnju i svibnju, “Proljeće s Dragon teatrom” u svom nastavku donosi novo čitanje dadaističkog manifesta Tristana Tzare „Plinsko srce”. Nakon premijere u prosincu 2022. godine i izvedbe u travnju ove godine, zadarskoj se publici pruža prilika pogledati zanimljivu i nesvakidašnju scensku ekstravaganciju koja je od Tzareova vremena preokrenula tijek razvoja kazališne umjetnosti.

Prema riječima redateljice i voditeljice Dragon teatra, Maje Šimić, predstavom „Plinsko srce” dominira koreografirani pokret, kao i u dosad dvaput rasprodanom Gogoljevu “Revizoru” kojeg je zadarska publika sjajno prihvatila.

U nastavku kazališnog festivala, 14. lipnja je na rasporedu poznata priča o "Pinocchiju” koja je dosad doživjela brojne ekranizacije i kratke forme slikovnica, no ova će izvedba ponuditi brojne detalje iz originala; romana Carla Collodija, a izvest će ju zadarski osnovnoškolci - polaznici škole Dragon teatra.

Sve će predstave biti izvedene u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

26. travanj 2024 21:27