StoryEditorOCM
ĐiradaVEČERAS

Pomlađena klapa Puntamika na Advent donosi nove i stare pjesme

Piše Zadarski.hr
12. prosinca 2023. - 12:46

Na Adventu u Zadru večeras nastupa klapa Puntamika. Sastav koji autorski i svirački desetljećima vodi Denis Maričić Dendo u široj je javnosti najpoznatiji po pjesmi „Oči boje lavande“. Prošle godine ekipa je doživjela „facelifting“, a svježa krv donijela je nove ideje i zvuk. Sada više zvuče kao bend nego klapa, jer se sastav okrenuo „čistom pop-rocku“. Nakon duge i velike karijere na glazbenoj sceni, Maričić više nije sklon kompromisima u glazbi.

- U posljednje vrijeme osvježili smo se novim licima, pa je tako s nama Jure Lubina, koji je prije dolaska u Puntamiku samostalno nastupao. Ono što nas veže s klapama je višeglasje na kojemu unutar tog novog zvuka radimo, a za to je zaslužan Ante Jurić, koji nam je došao nakon nastupa s brojnim klapama. Riječ je o zanimljivom spoju kojega ćemo ove godine prezentirati Zadranima na Adventu, kaže Dendo.

Nakon prošlogodišnjeg albuma Sentimento u pripremi je novi. Tri pjesme su već snimljene, ostale su u procesu izrade i uskoro možemo očekivati novi diskografski uradak. Dio tih novijih pjesama posjetitelji će moći čuti večeras, ali naravno i neke starije, dobro poznate pjesme.

- Ako nas vrijeme posluži bit će tu naravno „Oči boje lavande“, „Lipa i divlja“, „Plavi anđele“, sve redom pjesme koje Zadrani vole, a sada će ih prvi puta čuti u malo drugačijem ruhu, poručuje Maričić.

Početak koncerta na adventskoj pozornici zakazan je za 19:30 sati.

29. travanj 2024 21:24