StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU

Ponovno se otvara Seljačka tržnica ispred Supernove. Umjesto štandova, postavljene su adventske kućice...

Piše AVŠ
9. travnja 2020. - 10:32

U subotu, 11. travnja, ponovno se otvara Seljačka tržnica Zadarske županije ispred trgovačkog centra Supernova. Mjesto na koju su lokalni proizvođači i OPG-ovi svake subote nudili svoje poljoprivredne proizvode, zatvoreno je nakon odluke o zabrani rada na otvorenom, unatoč apelima poljoprivrednika kako će sami organizirati provođenje zaštitnih protuepidemijskih mjera.

- Teško je bilo povjerovati da ćemo adventske kućice vidjeti u Zadru i za Uskrs. Ali svjetska kriza uzrokovanom korona virusom proizvela je i čudnije pojave. Inicijativa predvođena Gradom Zadrom, Tržnicom Zadar, Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA-om te Udrugom OPG-a Volim domaće omogućila je da se Seljačka tržnica Zadarske županije vrati i to na staroj lokaciji ispred trgovačkog centra Supernova, ali u novom ruhu- kažu u Tržnicama Zadar.

Kako bi se prodaja odvijala u sigurnim uvjetima te prema uputama stožera civilne zaštite, prodaja se neće odvijati sa štandova već za to unaprijed pripremljenih adventskih kućica.

19. travanj 2024 04:59