StoryEditorOCM
ĐiradaOBILJEŽAVANJE

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja na Benkovačkom sajmu - javnozdravstvena akcija

Piše Zadarski.hr
8. listopada 2024. - 12:52

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. listopada u organizaciji Svjetske federacije za mentalno zdravlje (WFMH) od 1992. godine. Ovogodišnja tema je "Mentalno zdravlje na radnom mjestu", a cilj je naglasiti koliko je mentalno zdravlje važno za svakodnevni život i radnu sposobnost svakog pojedinca.

Mentalno zdravlje pojedinca podrazumijeva osjećaj psihičkog blagostanja, uspješnosti i zadovoljstva. Ono je neophodno za kvalitetan život te je važan resurs ne samo za pojedinca, već i za obitelji, organizacije i širu zajednicu. Nedostatak mentalnog zdravlja utječe na radnu učinkovitost, smanjuje sposobnost svakodnevnog funkcioniranja te izaziva duševnu patnju i gubitak ljudskog potencijala.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja, ove će se godine u Benkovcu organizirati javnozdravstvena akcija na poznatom Benkovačkom sajmu. Javnost će biti upoznata s radom Službe za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti. Cilj ove akcije je skrenuti pozornost na pitanja mentalnih poremećaja, ali i očuvanja mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Dijelit će se promidžbeni materijali, a stručnjaci će odgovarati na upite zainteresiranih građana.

Pozivamo sve žitelje Zadarske županije da nam se pridruže i podrže ovu inicijativu kako bismo zajedno promicali važnost mentalnog zdravlja u svakodnevnom životu i na radnim mjestima.

08. listopad 2024 12:53