StoryEditor
ĐiradaPLESNA UDRUGA GESTA & PLESNA UDRUGA U POKRETU

Poziv na projekt "Mali koreograf"

Piše Zadarski.hr
26. kolovoza 2019. - 11:36
plakat mali koreograf

Plesna udruga Gesta i Plesna udruga U Pokretu udruženim snagama po prvi puta organiziraju projekt pod nazivom „Mali Koreograf“  na koji pozivaju pojedince, djecu koji će u ovom projektu biti nosioci projekta pod istoimenim nazivom. Koncept je zamišljen kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno  bave plesnom umjetnošću. Uvjet prijave je da je koreograf dijete u dobi od 7 do 14 godina starosti. Samostalno je potrebno osmisliti koreografiju,izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled. Plesači mogu biti djeca različitih uzrasta,a koreografije mogu biti predstavljene kao sola,dueti i radovi sa više plesača.

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će dva člana,a biti će to isključivo stručnjaci sa iskustvom praćenja,vrednovanja,poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti. Stručno povjerenstvo će pregledati materijale i odlučiti na osnovu sljedećeg;

Povjerenstvo će procjenjivati:

-plesni nastup (koreografija i izvedba)

-maštovitost i kreativnost koreografije

-izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača)

-scenski izgled (kostimografija)

-ukupan dojam koreografije

Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples,maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesni uradak koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv,daljnje bavljenje plesom ili uključenje u svijet plesa. Svakako sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo i stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca.

Ispunjenu prijavnicu,snimke slati na adresu mali.koreograf@gmail.com  ili FB stranicu Plesne udruge Gesta zaključno sa 25.09.2019. Nakon selekcije ćemo objaviti imena malih koreografa koji će ući u uži izbor natjecanja.

Natjecanje će se održati početkom listopada.

Izdvojeno

07. kolovoz 2020 06:43