StoryEditorOCM
ĐiradaZA ZELENI OTOK: SILBA

Predavanje "10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj"

Piše Zadarski.hr
12. lipnja 2018. - 14:04
silba4-230807

Udruga „Eko Zadar“ u sklopu projekta „ZaZeleni otok: Silba“ organizira predavanje 10 koraka do eko certifikata za privatni turistički smještaj.

Predavačica Nastja Logar voditeljica je „Dalmatia Green programa“ i dolazi iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj „Sunce“ iz Splita. Udruga je razvila Dalmatia Green program kojim se potiče održivi turizam što uključuje boravak gostiju u održivim smještajnim objektima, te ponudu lokalne i organske hrane, unikatnih suvenira, održivih aktivnosti, ali i odgovoran način putovanja i posjećivanje jedinstvenih „neotkrivenih“ lokacija u Dalmaciji.

Osmislili su Dalmatia Green certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružati jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom. Certifikat je osmišljen da od klasičnih iznajmljivača izdvoji ekološke smještajne objekte, kojima donosi kredibilitet i prepoznatljivost. Certifikat je prepoznat od strane Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Ovim predavanjem lokalni vlasnici smještajnih, ali i ugostiteljskih objekata i drugi dionici u turizmu lokalne zajednice, upoznat će se procesom dobivanja certifikata koji vlasnicima smještaja donosi porast u cjenovnom razredu kao rezultat sve većeg broja ekološki osviještenih gostiju. S obzirom da opredjeljenje za razvoj zelenog turizma zahtijeva angažman čitave lokalne zajednice, na predavanju će biti riječi i o koracima koje, ne samo iznajmljivači, već i drugi čimbenici u turizmu, mogu poduzeti kako bi svoje mjesto učinili zelenom turističkom destinacijom.

U sklopu ovog  projekata osmišljen je letak namijenjen turistima kojim će se posjetitelji Silbe educirati o ekološki poželjnom ponašanju u svrhu zašite okoliša i prirode. Letak će se distribuirati na predavanju te će ga biti moguće dobiti u MO Siba.

Predavanje će se održati 13. lipnja 2018. u prostorijama Mjesnog odbora Silba u 16.30h.

Projekt „ZaZeleni otok:Silba“  financira Grad Zadar, Upravni odjel za gospodarstvo, obrtništvo i razvitak otoka sa 7000,00 kuna.

26. ožujak 2023 04:37