StoryEditorOCM
ĐiradaZNANSTVENA KNJIŽNICA

Predavanje dr. Tomislava Sunića: "Metoda nove inkvizicije - liberalni higijenski novo-govor, nova vrsta političke represije"

Piše Zadarski.hr
13. siječnja 2023. - 15:25

U ponedjeljak, 16. siječnja u 12 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice dr. sc. Tomislav Sunić održat će predavanje "METODA NOVE INKVIZICIJE - LIBERALNI HIGIJENSKI NOVO-GOVOR, NOVA VRSTA POLITIČKE REPRESIJE".

Na Zapadu postoji već desetljećima vrlo elegantan vid represije, cenzure i samo-cenzure. Liberalno-globalističkom sistemu ne treba Gulag niti Goli otok. Njegova represija iskazuje se kroz jezične transformacije, pojmovna prevrtanja i odabir novih termina poput "govor mržnje", "woke", "kultura otkazivanja". Na taj način liberalni sistem u EU i SAD puno bezbolnije ušutkava svoje kritičare.

Tomislav Sunić hrvatski je politički pisac, prevoditelj, aktivist, diplomat i bivši profesor. Vanjski je suradnik na Fakultetu hrvatskih studija. Na Kalifornijskom državnom sveučilištu u Sacramentu magistrirao je politologiju 1985., a doktorirao u Santa Barbari 1988. godine. Do 1993. radi kao profesor političkih znanosti u Americi. Podučavao je na Kalifornijskom državnom sveučilištu, Sveučilištu Kalifornije i Juanita Collegeu u Pennsylvaniji. Nakon toga vratio se u Hrvatsku.

Aktivno sudjeluje u promicanju hrvatskog pitanja u inozemstvu, a također je bivši suradnik emigrantskih časopisa Nove Hrvatske i Hrvatske revije. Autor je više knjiga na engleskom i francuskom jeziku, kao i brojnih eseja na hrvatskom, njemačkom, francuskom i engleskom jeziku iz područja politologije, filozofije, književnosti i jezikoslovlja.

Stručno predavanje dio je programa inicijative „Povratnik“ koja u Zadru prvi put u Hrvatskoj okuplja povratnike 15. siječnja, na Dan zaštitnice grada svete Stošije, a ispred katedrale u 14 h s prigodnim programom, te zajedničkim fotografiranjem kod Pozdrava Suncu iza 15 h.

19. travanj 2024 11:57