StoryEditor
ĐiradaDANAS NA ZADARSKOM SVEUČILIŠTU

Predstavnici Vlade, medija, nakladnika i regulatornih agencija na 12. Danima elektroničkih medija

Piše MG
5. studenog 2019. - 09:55
Primj

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, predsjednica HUP-a Gordana Deranja, predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac i mnogi drugi sudjelovat će na 12. Danima elektroničkih medija koji se ove godine održavaju na Sveučilištu u Zadru, od danas do četvrtka, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića.

Na početku službenog dijela programa u srijedu, 6. studenoga, okupljenima će se obratiti predsjednik Vijeća za elektroničke medije Josip Popovac, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Zadru Nedjeljka Balić-Nižić, predsjednik HURiN-a Željko Švenda, predsjednica HRF-a Silvija Londero Šimleša, predsjednik NUT-a Denis Mikolić, ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta, član Uprave i direktor OiV-a Mate Botica te izaslanica predsjednika Sabora Sunčana Glavak.

Očekuje se više od 250 sudionika, a ovo već tradicionalno okupljanje predstavnika medija, nakladnika, regulatornih agencija i Vlade prilika je za dijalog o važnim temama.

Već se dugo govori o Zakonu o elektroničkim medijima, a na prvom panelu detalje o planovima i rokovima doznat ćemo od resorne ministrice. Znanjem i iskustvom raspravi će doprinijeti i predsjednik Vijeća za elektroničke medije, predsjednik HURiN-a, čelnik NUT-a, glavni direktor HDS ZAMP-a Nenad Marčec i članica radne skupine Ministarstva kulture za izradu novog Zakona o elektroničkim medijima Ivana Vukinovac Gelo, inače pravna savjetnica Nove TV.

Potom slijedi panel diskusija o potrebama medija i tržištu rada, a o njihovoj usklađenosti raspravljat će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Marija Knežević Kajari, predsjednica HUP-a Gordana Deranja i Anita Šulentić iz HRF-a.

Otvorit će se u Zadru i pitanje novih tehnologija kao što su DAB, HbbTV i DVB-T2. Saznanja, preporuke i ideje čut ćemo od stručnjaka iz HAKOM-a, OiV-a, HURiN-a te predstavnika slovenskog državnog javnog servisa.

Drugoga dana, u okviru četvrte panel-diskusije „Etika i mediji“, razgovarat će se o etičkom izvještavanju, a posebno o zaštiti maloljetnika. U važnoj raspravi sudjelovat će urednica Odjela Informativnog medijskog servisa HTV-a Katarina Periša Čakarun, direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, urednik RTL-a Danas Borna Keserović, zamjenik glavnog urednika 24sata Alen Galović i glavni i odgovorni urednik Radio Martina – Zabavnog radija Borivoj Zimonja.

12. Dani elektroničkih medija, 25. Dani radija, 12. Dani televizije i 12. Dani interneta zaključit će se diskusijom o različitim metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Okupljanje u Zadru organizira Agencija za elektroničke medije, a suorganizatori su: Hrvatska udruga radijskih nakladnika, Nacionalna udruga televizija, udruga Hrvatski radijski forum i Sveučilište u Zadru.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 23:55