StoryEditor
ĐiradaHNK ZADAR

Pregršt dobrih predstava za kratki bijeg od realnosti: evo tko sve igra na zadarskim daskama

Piše HNK ZD/Zadarski.hr
7. siječnja 2021. - 12:55
Sijecanj 2021Hnk Zd

U HNK Zadaru subotu, 9. siječnja u 20 sati pogledajte predstavu HANIBAL PODZEMNI Hriste Bojčeva u režiji Matjaža Latina, premijerno izvedenu 5. studenog 2020. godine. 

U predstavi igraju: Alen Liverić, Ivan Jončić, Ivan Ožegović, Žana Bumber i Petra Tunjić.

"Hanibal podzemni" govori o skupini umjetnika u vremenu siromaštva koji prodaju dio vlastite osobnosti ubijajući umjetnost u sebi i svijetu koji ih okružuje, alegorično idući mračnom stranom života.

Kazališna kritičarka Vijenca Mira Muhorebac naziva ju “jednom od najboljih predstava ovoga trenutka u Hrvatskoj”.

Broj mjesta je ograničen, a ulaznice su od danas u prodaji na blagajni HNK Zadar u terminu od 11 do 13 sati te na dan predstave od 11 do 13 sati i od 18 do 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 60 kuna.

U četvrtak, 14. siječnja slijedi gostovanje Kazališta Moruzgva s predstavom VLA VLA VLAJLAND CABARET nastalu prema tekstu i u režiji Ivana Lea Leme te u izvedbi Ecije Ojdanić koja je na  XIII. Gumbekovih danima dobila nagradu za najbolju žensku ulogu (ulogu Vlajne)  u predstavi. Predstava će igrati u dva termina: u 18 sati i u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna, a ulaznice su u prodaji od ponedjeljka, 11. siječnja  samo za termin u 18 sati jer u 20 sati igra samo za pretplatnike.

Više o predstavi: https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/vla-vla-vlajand-cabaret/117

U subotu, 16. siječnja igrat će uspješna monodrama HNK Zadar, AMERIČKA PAPISA njemačko- argentinske književnice Esther Vilar u režiji Ozrena Prohića i u izvedbi Jasna Ančić. Predstava je u Mozaik pretplati.

Više o predstavi:  https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/americka-papisa/22

Program u siječnju završava u četvrtak, 28. siječnja s predstavom ZLOČIN I KAZNA Fjodora Mihajloviča Dostojevskog u produkciji DRAME PLUS i u režiji Vinka Radovčića.  Predstava je u Mozaik pretplati.  

Više o predstavi https://www.hnk-zadar.hr/hr/predstava/zlocin-i-kazna/123

image
Program Sijecanj 2021
Hnk Zd

Izdvojeno

21. siječanj 2021 10:19