StoryEditorOCM
ĐiradaSUTRA U HNK ZADAR

Premijera dramsko-plesne predstave "Afrika" plesne udruge "Gesta"

Piše Zadarski.hr
11. lipnja 2017. - 23:36
AFRIKA PLAKAT

Plesna udruga Gesta premijerno će izvesti svoju novu dramsko-plesnu predstavu pod nazivom „AFRIKA“ u ponedjeljak, 12. lipnja, s početkom u 19 sati .Svi koji prate dugogodišnji rad Geste sigurno neće propustiti priliku da im izmakne ulaznica za posljednju produkciju u ovoj školskoj plesnoj godini za koju su se pripremali puna četiri mjeseca .

Autor predstave i koreograf je Nena Jurišić na čiji je predložak profesor Hrvoje Dukić napisao edukativnu i simpatičnu afričku priču, kroz koju se provukla svima znana tema borba za poziciju,ali i opstanak u Africi. Afrika će poslati snažnu poruku koju je režirala Sanja Zalović.

Predstavu će voditi Niko Zekanović koji je svoje prve glumačke uloge i ostvario kao 10 - godišnji dječak koji do tada nije imao iskustvo,ali ga je usmjerilo prema dramskoj u Klz Donatolini čiji je član od onda. Ostatak sjajne mlade ekipe čine Dora Perić, Lea Brajica,Adam Zrilić i Vito Arbanas koji su svoj glumački potencijal već pokazali u Gestinim produkcijama...

U Gesti se uz ples i glumu odvijaju i satovi pjevanja u suradnji sa glazbenom udrugom Libreto i njihovom vokalnom mentoricom Ivanom Begović-Habuš koja odlično surađuje sa Gestom na već nekoliko Gestinih produkcija.Songove za Gestu do sada je pjevala Nika Zekić,a sada mikrofon preuzimaju mlađe snage Geste pa je od ove godine songove odpjevala sjajna Gestice Ena Nimčević.

Textove za Gestine songove piše Nena Jurišić dok glazbu za songove aranžira Renato Babić, poznati zadarski glazbenik. Nedavno je Gestin song iz predstave Pravo na.... u Zagrebu u muzeju suvremene umjetnosti osvojio drugu nagradu na natjecanju zborova u organizaciji Zampa-a.Sretni smo da naši songovi koji su pisani isključivo za Gestine produkcije i nakon završetka idu dalje kroz glazbene festivale i natjecanja.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni HNK-a Zadar od četvrtka, 8. lipnja, od 18 sati.

18. travanj 2024 02:27