StoryEditorOCM
ĐiradaU KAZALIŠTU LUTAKA

Premijera filma ‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘ uz gostovanje glavne glumice Ksenije Marinković

Piše Zadarski.hr
5. travnja 2023. - 08:53
Ksenija Marinković ove srijede u Kino Zoni predstavlja svoj najnoviji film, ‘‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘‘Kino Zona/Slobodna Dalmacija

Zadarska premijera filma ‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘ uz gostovanje glavne glumice, maestralne Ksenije Marinković, održat će se večeras, u srijedu, u Kazalištu lutaka Zadar!

Nadrealna psiho-drama kroz tri priče progovara o identitetu i transformaciji sredovječne žene, a u središtu je Draginja (Ksenija Marinković) kroz tri različita života i životne situacije.

„U vrelini ljetnih dana, Draginja pronalazi tijelo mrtve žene koje podsjeća na nju.“

„U vrelini ljetnih dana, Draginja unajmljuje lažnog muža kako bi se pokazala pred prijateljima i daljoj obitelji. „

„U hladnoći zimske noći, Draginja luta ulicama grada u potrazi za izgubljenim pamćenjem (i bivšim životom). „

Kroz sva ta tri različita života, jedna sredovječna žena pokušava iskočiti iz svoje kože.

‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘‘ jedan je od najoriginalnijih recentnih režijskih debija iz regije, a nastao je iz studentskog projekta autora Dušana Zorića i Matije Gluščevića koji kako već i sami naglašavaju, ključnu figuru svog odrastanja – majku – vide sasvim novim očima. Odrastanje i fizičko udaljavanje im proširuje horizonte i oni odlučuju režirati djelo koje usložnjava inače okrnjenu predodžbu o sredovječnim ženama.

Film je svjetsku premijeru imao u Tjednu kritike u Veneciji gdje je bio i nominiran za Veliku, a autorski dvojac nagrađen je nagradom kritike na festivalu u Bangkoku. Uz originalnost koncepta i režije posebno je hvaljen nadahnut i zaigran nastup Ksenije Marinković s kojom ćemo po završetku projekcije održati moderirani razgovor uz pitanja publike!

U ostalim ulogama ističu se Isidora Simijonović, Boris Isaković i Goran Bogdan.

Zadarska premijera filma ‘Da li ste vidjeli ovu ženu?‘ na rasporedu je u srijedu, 5. travnja, s početkom od 20 sati u Kazalištu lutaka Zadar, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 9 do 13 sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja.

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

02. svibanj 2024 00:30