StoryEditor
ĐiradaSTOŠE OD FOŠE

Premijera nove predstave HNK Zadar nastale preme tekstu Živka Nižića u režiji i dramaturgiji Zorana Mužića održat će se u srijedu

Piše M.K.
23. travnja 2021. - 12:56
Stoše od FošeHnk Zadar

Premijera nove predstave HNK Zadar, A DI SMO SAD, MOJA STOŠE nastale preme tekstu Živka Nižića u režiji i dramaturgiji Zorana Mužića održat će se u srijedu, 28. travnja s početkom u 20 sati. Izvedba je u četvrtak, 29. travnja u 20 sati.

U predstavi igraju Jasna Ančić, Davor Jureško i Žana Bumber.

image
Stoše od Foše
Hnk Zadar

Scenografiju potpisuje John Čolak, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Ivan Ivić. Glumci u video projekciji u predstavi su Venci Jurin, Mimi Zadarski i Žana Bumber.

image
Stoše od Foše
Hnk Zadar

Predstava “A di smo sad, moja Stoše” bavi se sentimentom, memorijom, obitelji, ljubavlju i poviješću Zadra. Predstava je namijenjena Zadru i  prijateljima Zadra. Nadam se potaknuti pozitivne emocije, pletući “pletenicu” između jedne obitelji i Zadra gdje se podrazumijeva da se to odnosi na bilo koju obitelj. Tako nastaje, neraskidiva , isprepletena, čvrsta veza između obitelji i grada.  Sva tri lika su arhetipska, oni su vječni. Nikad nisu isti, to su neki Šime i Stoša. I Perka je arhetip, identiteski moment - kaže Zoran Mužić, redatelj.

13. svibanj 2021 14:22