StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Pri kraju sedmo izdanja manifestacije ‘Rendez-vous au cinéma‘, evo koji vas filmovi očekuju u srijedu i četvrtak

Piše Zadarski.hr
5. listopada 2021. - 08:59

Ove srijede i četvrtka u Kino Zoni nastavljamo, a ujedno i završavamo s programom iz sedmog izdanja manifestacije 'Rendez-vous au cinéma'. Prošli tjedan su nam kroz filmove ''Pierrot le fou'' i 'Amélie'' društvo pravili Anna Karina i Jean-Paul Belmondo, odnosno, Audrey Tatou i Mathieu Kassovitz, dok nam u srijedu 06. i četvrtak 07. listopada stiže hit film ''8 žena'' Françoisa Ozona sa zvjezdanom glumačkom postavom i angažirani dokumentarac ''Sutra''.

Radnja crnohumornog glazbenog krimića ''8 žena'' događa se u izoliranoj vili na snježnom selu 1950-ih u Francuskoj gdje se obitelj okuplja za blagdane. No, slavlja uopće neće biti jer je njihov voljeni patrijarh ubijen! Ubojica može biti samo jedna od osam žena koje su najbliže muškarcu u kući. Je li to bila njegova moćna žena? Njegova šogorica usidjelica? Njegova škrta punica? Možda drska sobarica ili vjerna spremačica? Je li to mogla biti jedna od njegove dvije kćeri?

Zabavan Ozonov film po svojoj premijernoj projekciji 2002. rušio je rekorde na kinoblagajnama diljem Europe, a posebice u Francuskoj čemu su doprinijeli i nezaboravni nastupi izvanrednog glumačkog ansambla predvođenog divama Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart i Fanny Ardant za što su među ostalim nagrađene i na festivalima u Berlinu i 'Europskim filmskim nagradama'.

U četvrtak ćete pak imati priliku pogledati najbolji francuski dokumentarni film 2016. godine, ''Sutra'' Cyrila Diona i proslavljene francuske glumice Mélanie Laurent.

Svjetska klima se mijenja. Umjesto da prikaže najgore što se može dogoditi, ovaj dokumentarni film fokusira se na ljude koji predlažu rješenja i njihove postupke. Suočen s budućnošću za koju znanstvenici kažu da će biti zabrinjavajuća, film se ne predaje katastrofi. Optimistički, identificira inicijative koje su se dokazale u deset zemalja svijeta: konkretni primjeri rješenja ekoloških i društvenih izazova dvadeset i prvog stoljeća, bilo da se radi o poljoprivredi, energiji, gospodarstvu, obrazovanju i upravljanju.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

*Za prisustvovanje projekciji NIJE potrebna COVID potvrda!

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

*Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža, uz partnerstvo s Animafestom Zagreb i Kinom Tuškanac.

23. travanj 2024 12:45