StoryEditorOCM
ĐiradaUKLJUČILI SE U KAMPANJU

Pribilježite se za edukaciju: Tjedan cjeloživotnog učenja u Znanstvenoj knjižnici Zadar

Piše Zadarski.hr
17. travnja 2023. - 12:38

I ove se godine Znanstvena knjižnica Zadar uključila u nacionalnu obrazovnu kampanju u 17. Tjednu cjeloživotnog učenja s radionicom Tematska pretraživanja: od knjižničara, tražilica, referentnih online usluga do umjetne inteligencije.

- Pišete neki seminarski, završni, diplomski, magistarski, doktorski rad ili spremate pisati neki članak u stručnom časopisu? Naravno potrebna vam je literatura ali i selektivna diseminacija informacija…. Ne budimo ovoliko službeni, vama je samo potreban popis literature da napišete traženi tekst. Pronalazak i selekcija informacijskih izvora neophodni su za pisanje nekog rada. Upravo stoga kroz radionicu polaznici će biti upoznati s važnošću i potrebom za informacijama. Ukazat će se na nužnost kritičkog promišljanja koje će korisniku pomoći da postavi precizni upit kako bi dobio što kvalitetniju informaciju… Tko bolje, brže, relevantnije i pristupačnije odgovara na tematske upite od knjižničara, tražilica, referentnih online usluga do umjetne inteligencije dati će odgovore sudionici radionice koji će procjenjivati zadovoljstvo odgovorom i kako oni vrednuju dobivene rezultate - naveli su iz Znanstvene knjižnice.

Radionica će se održati 20. travnja od 9,00 do 11,00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice Zadar. Predbilježbe za edukaciju: zkzd@zkzd.hr, 023/214-892 ili osobno u knjižnici.

Tjedan cjeloživotnog učenja UNESCO-ova je inicijativa pokrenuta 1999. godine, a svake se godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima i s istim ciljevima: senzibilizirati javnost za izgradnju pozitivnog ozračja o važnosti i potrebi cjeloživotnog učenja, promicati kulturu učenja te potaknuti osobnu motivaciju pojedinaca za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja. Za više informacija http://www.cjelozivotno-ucenje.hr

21. veljača 2024 08:21