StoryEditor
ĐiradaNATJECANJE KREATIVNIH GLAZBENIKA

Prijavite se na "Kneževa unplugged", natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu!

Piše Zadarski.hr
30. rujna 2019. - 16:40
zlatni_studio04-240218

Franz von Suppé i Koncertni ured Zadar vas pozivaju na natjecanje kreativnih glazbenika Kneževa unplugged. Franz von Suppé je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od druge godine života do završetka gimnazije živio u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan. 

Kneževa unplugged novi je projekt Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019. Ciljevi projekta su afirmacija mladih glazbenika i vizualnih umjetnika te razvoj publike, a sve kroz format natjecateljskog tipa ali s naglaskom na kreativnost izričaja.

Natjecati se mogu bendovi, solisti, bilo kojeg žanra, koji stvaraju svoju originalnu glazbu. Zainteresirani trebaju poslati snimku dviju skladbi i biografiju do 100 riječi na kuzd@kuzd.hr. Snimke ne moraju biti studijske kvalitete. Stručni žiri daje posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope kratki motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppéa. Glazbenici imaju slobodne ruke kako Suppéa uklopiti u svoj izričaj - bilo u formi covera, samplea, loopa, riffa - ovisno o žanrovskim sklonostima. Natjecatelje očekuju novčane nagrade i nagradno snimanje. Više o prijavi na natjecanje može se naći na adresi www.kuzd.hr/unplugged

Projekt ima za cilj doprinijeti afirmaciji mladih glazbenika, a ujedno i njih i njihovu ciljanu publiku - mlade različitih supkultura - privući u prostor Kneževe palače i učiniti da se u njemu osjećaju dobrodošlima. Također, glazbenike se uvodi u inovativnu komunikaciju s glazbenom baštinom, na način da im se, pored slobodnog programa, zada i motiv iz klasične glazbe. Uvođenjem suradnje s mladim vizualnim umjetnicima naglašava se multidisciplinarna strana projekta – a sve navedeno u konačnici stvara nove protagoniste kulturnih zbivanja i njihovu novu publiku.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 16:06