StoryEditorOCM
ĐiradaIZ PARKA PRIRODE VRANSKO JEZERO

Prijavite se na trening prepoznavanja ptica

Piše Zadarski.hr
26. veljače 2018. - 12:17
BW1A6792_IvaR

Raspoznajete li ptice? Ili glasanje nekih vrsta ptica? Ako je vaš odgovor ne, a željeli biste naučiti kako ih raspoznavati, postoji način stjecanja iskustva!

U sklopu projekta Revitalizacija i povezivanje atrakcija Parka prirode Vransko jezero, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, udruga Biom u suradnji s Parkom prirode Vransko jezero u 2018. organizira Trening prepoznavanja ptica! Kroz terenski program i predavanja polaznici će moći naučiti prepoznavati lokalne vrste ptica vizualno i auditivno, te steći osnovna znanja o ornitološkim metodama istraživanja. Polaznici će stečene vještine unaprjeđivati kroz sustav za online trening prepoznavanja ptica na web stranici www.birdid.no koja je dostupna i na hrvatskom jeziku.

Po završetku treninga polaznici će dobiti mogućnost online polaganja službenog ispita za identifikaciju hrvatskih vrsta ptica te dobivanja službenog certifikata Sveučilišta Nord.

Većina edukacije će se odvijati na terenskim izletima tijekom radnog tjedna, u periodu od travnja do listopada 2018. uz stanku tijekom srpnja i većine kolovoza. Održat će se najmanje 10 terenskih izlazaka na lokacijama s različitim staništima, udaljenim do 2 sata vožnje od Biograda na Moru. Neki od terenskih izlazaka će biti višednevni (npr. trodnevni boravak na Pagu). Termini će biti najavljeni naknadno te će biti podložni promjenama ovisno o vremenskim prilikama. Polaznici su dužni sudjelovati na minimalno 5 terenskih izlazaka.

Također, održat će se oko 10 predavanja radnim danima u večernjim satima, tijekom kojih će se govoriti o identifikaciji i ekologiji zahtjevnijih vrsta te će se vježbati za službeni ispit. Predavanja će se održavati u Biogradu na Moru, a dolazak nije obavezan.

Prijaviti se mogu sve punoljetne osobe sa završenom srednjom školom. Sudjelovanje u programu je besplatno, no od polaznika se očekuje samostalno pokrivanje troškova hrane i puta na izletima, u iznosu od otprilike 80,00 HRK po terenskom danu. Navedeni iznos je prosječna vrijednost, a troškovi će značajno varirati ovisno o lokaciji terena.

Mole se svi zainteresirani da do 20. ožujka 2018. u 23:59 h ispune online prijavu na sljedećem linku: 

https://goo.gl/forms/lZfqcXy64mGIKwAR2

Na trening se upisuje ograničen broj osoba (10 polaznika) pa zainteresiranima preporučamo da ne odgađaju prijavu i da ne zaborave navesti svoju motivaciju za sudjelovanje.

04. svibanj 2024 05:29